10 tips om je haren sneller te laten groeien

Verlang je naar lange lokken maar heb je geen zin om maandenlang te moeten wachten totdat het is aangegroeid? We get you! Dit zijn de tien makkelijkste manieren om je haren sneller te laten groeien.

Vermijd warmwater

Een warme douche is heaven, maar het is niet zo goed voor onze lokken. Het maakt ons haar droog en daardoor breekt het sneller af.

Cat Shower GIF - Find & Share on GIPHY

Naar de kapper gaan

Om je haren te laten groeien, wil je liever niet naar de kapper gaan om je lokken er weer af te knippen. Toch helpt dit juist om je haren te laten groeien. Ga om de zes tot acht weken naar de kapper om je punten te laten knippen. Zo voorkom je beschadigde punten die afbreken.

Hollands Next Top Model Pony GIF by RTL - Find & Share on GIPHY

Gebruik zo min mogelijk hitteproducten

Hitteproducten, zoals een föhn of een stijltang, beschadigen je haar. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Gebruik een heat protector als je een hitteproduct gebruikt.

Curls GIF - Find & Share on GIPHY

Droog je haar voorzichtig af

Je haar is megakwetsbaar en moet daarom goed verzorgd worden. Om je haar gezond te houden en sneller te laten groeien, kun je het beste je haar afdrogen met een T-shirt of droog deppen met je handdoek.

Emma Stone Singing GIF - Find & Share on GIPHY

Kam je haar als het droog is

We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan dat we onze haren gelijk kammen als we uit de douche komen. Dit is niet goed voor je haar én je lokken kunnen hierdoor afbreken. Borstel het pas als het droog is of kam het met een borstel met brede tanden.

Grooming Safe For Work GIF - Find & Share on GIPHY

Maak je hoofdhuid schoon

Het is belangrijk om je hoofdhuid goed schoon te houden. Er hopen zich overtollige oliën, vuil en dode huidcellen op in de loop van de dag. Dit kan de haargroei belemmeren.

Sad Horror GIF - Find & Share on GIPHY

Blondeer je haar niet

We love a blonde coupe. Het blonderen van je haar is helaas superslecht, dus als je je haar sneller wilt laten groeien, kun je dat beter even niet doen.

Brigitte Bardot Film GIF - Find & Share on GIPHY

Wees voorzichtig als je je haren vast hebt

Haren zijn superkwetsbaar. Wees daarom voorzichtig als je het in een staart of knot doet. Door het elastiekje kunnen je haren er al heel snel worden uitgetrokken. Be careful!

Kim Kardashian GIF by E! - Find & Share on GIPHY

Gebruik rijstwater

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op TikTok: je haar wassen met rijstwater. Rijstwater is een wondermiddel voor je haar, want het voorkomt haaruitval en creëert meer volume in je haar.

Happy Shower GIF by Tacoma FD - Find & Share on GIPHY

Slaap op een satijnen kussensloop

Een satijnen kussensloop is chique én goed voor je haar. Het voorkomt dat je haren afbreken tijdens het draaien in je slaap.

Tired Animation GIF by Disney Pixar - Find & Share on GIPHY

Bron: nsmbl.nl / Beeld: Averie Woodard, Unsplash

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer