13 Reasons Why-ster maakt bekend transgender te zijn

Tommy Dorfman (29), die voornamelijk bekend is van de hitserie 13 Reasons Why, heeft via Instagram laten weten dat ze transgender is. Ook heeft ze de kans gekregen om haar verhaal te doen in het magazine Time. De actrice vertelt in het interview dat ze in privékring al een jaar uit de kast is.

De 29-jarige laat weten dat ze voortaan de voornaamwoorden zij en haar gaat gebruiken, maar toch ‘Tommy’ wil blijven heten. Dit doet ze als eerbetoon aan haar oom die ook Tommy heette en een maand na “Ik voel een sterke band met die naam, met mijn oom die me in zijn armen heeft gehouden terwijl hij stervende was”, vertelt ze.

Mogelijke transitie

Haar fans speculeerden al langer over een mogelijke transitie. Dit komt door bepaalde foto’s die Tommy op Instagram heeft gepost. Ze legt in het interview uit dat ze die beelden zag als een vorm van een coming out. “Het was een andere versie van uit de kast komen, omdat ik me niet op m’n gemak voelde erover te praten, dus deed ik het maar gewoon. Transformeren is prachtig, dus waarom zou ik niet met de wereld delen hoe dat eruit ziet? Als ik me daar als publiek persoon verder niet over uitspreek, raak ik de mogelijkheid kwijt om mijn eigen verhaal te vertellen,” legt Tommy uit.

Dankbaar

Op Instagram zegt Tommy dat ze dankbaar is voor alle transgenders. “Zij die dit pad voor mij bewandelden en hun leven hebben geriskeerd om authentiek te leven en radicaal zichzelf te zijn. Dank aan alle transvrouwen die me hebben laten zien wie ik ben, hoe ik kan leven en dat ik een plek heb in deze wereld.”

Bekijk hieronder de Instagram post van Tommy:

Bron: RTL Boulevard

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer