10 tips om je haren sneller te laten groeien

Beauty
door Amber
dinsdag, 18 mei 2021 om 15:00
Verlang je naar lange lokken maar heb je geen zin om maandenlang te moeten wachten totdat het is aangegroeid? We get you! Dit zijn de tien makkelijkste manieren om je haren sneller te laten groeien.
Vermijd warmwater
Een warme douche is heaven, maar het is niet zo goed voor onze lokken. Het maakt ons haar droog en daardoor breekt het sneller af.
https://giphy.com/gifs/cute-time-shower-10rQojsTtZoU3S
Naar de kapper gaan
Om je haren te laten groeien, wil je liever niet naar de kapper gaan om je lokken er weer af te knippen. Toch helpt dit juist om je haren te laten groeien. Ga om de zes tot acht weken naar de kapper om je punten te laten knippen. Zo voorkom je beschadigde punten die afbreken.
https://giphy.com/gifs/rtl-5-hntm-hollands-next-top-model-l1J9sNbztiGzJNSA8
Gebruik zo min mogelijk hitteproducten
Hitteproducten, zoals een föhn of een stijltang, beschadigen je haar. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Gebruik een heat protector als je een hitteproduct gebruikt.
https://giphy.com/gifs/curls-iKZapuO4rzpkI
Droog je haar voorzichtig af
Je haar is megakwetsbaar en moet daarom goed verzorgd worden. Om je haar gezond te houden en sneller te laten groeien, kun je het beste je haar afdrogen met een T-shirt of droog deppen met je handdoek.
https://giphy.com/gifs/singing-dancing-emma-stone-s0xJkH5lUkiMo
Kam je haar als het droog is
We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan dat we onze haren gelijk kammen als we uit de douche komen. Dit is niet goed voor je haar én je lokken kunnen hierdoor afbreken. Borstel het pas als het droog is of kam het met een borstel met brede tanden.
https://giphy.com/gifs/kitten-cat-funny-4N7bwURItwBEI

Maak je hoofdhuid schoon

Het is belangrijk om je hoofdhuid goed schoon te houden. Er hopen zich overtollige oliën, vuil en dode huidcellen op in de loop van de dag. Dit kan de haargroei belemmeren.
https://giphy.com/gifs/horror-story-told-w9yFZfghoKNQQ

Blondeer je haar niet

We love a blonde coupe. Het blonderen van je haar is helaas superslecht, dus als je je haar sneller wilt laten groeien, kun je dat beter even niet doen.
https://giphy.com/gifs/film-vintage-LHpPaYrwmwOxq
Wees voorzichtig als je je haren vast hebt
Haren zijn superkwetsbaar. Wees daarom voorzichtig als je het in een staart of knot doet. Door het elastiekje kunnen je haren er al heel snel worden uitgetrokken. Be careful!
https://giphy.com/gifs/eonline-kuwtk-kardashians-keeping-up-9ePBULuZnTppcloc85
Gebruik rijstwater
Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op TikTok: je haar wassen met rijstwater. Rijstwater is een wondermiddel voor je haar, want het voorkomt haaruitval en creëert meer volume in je haar.
https://giphy.com/gifs/tacomafd-trutv-tacoma-fd-tfd108-2aHukV5lbkTWCGlBUc
Slaap op een satijnen kussensloop
Een satijnen kussensloop is chique én goed voor je haar. Het voorkomt dat je haren afbreken tijdens het draaien in je slaap.
https://giphy.com/gifs/disney-pixar-disneypixar-FbN4MpJnIwLQc
Bron: nsmbl.nl / Beeld: Averie Woodard, Unsplash