Dit is de reden waarom je een elastiekje beter niet om je pols kunt dragen

Beauty
zaterdag, 20 augustus 2022 om 13:03
yellow cactus jisuwf l5kw unsplash
Grote kans dat jij nu een haarelastiekje om je pols hebt zitten. Veel vrouwen zijn er schuldig aan. Het is nou eenmaal een handige plek om een elastiekje te dragen. Zo weet je zeker dat je het altijd bij je hebt en kan je gemakkelijk je haar in een staart doen. Maar na het lezen van dit artikel, denk je misschien toch twee keer na voordat je het weer om je pols doet.
Problemen veroorzaken
Hoe handig het ook is om een elastiekje om je pols te hebben, kan je hem toch maar beter op een andere plek bewaren. Over het algemeen brengt het dragen van een haarelastiekje om je pols geen grote risico's met zich mee, maar het kan wel problemen opleveren met je bloedstroom.
Een dermatoloog vertelt aan Huffpost dat sommige mensen problemen ervaren met hun gezondheid wanneer een haarelastiekje te strak om hun pols heen zit. Het kan ervoor zorgen dat je bloedstroom niet meer lekker doorloopt en dat verhoogt de kans op eventueel erger letsel.
Symptomen
Gelukkig kun je dit zelf goed in de gaten houden. Krijg je opeens kouden handen of trekt je hand wat witter weg, dan is dat een teken dat jouw haarelastiekje te strak zit. In dat geval kun je het elastiekje maar beter gelijk afdoen en ergens anders bewaren. Na een paar minuten zou je hand dan weer 'normaal' moeten zijn.
Bron: Girlscene / Beeld: Unsplash