Bontfoto Famke Louise blijkt stunt te zijn voor documentaire

De foto waarop Famke Louise gisteren veel kritiek kreeg blijkt een stunt te zijn en bewust te zijn geplaatst. De foto blijkt een dekmantel voor haar nieuwe documentaire ‘Bont Girl’.

Gisteren lag Famke Louise flink onder vuur omdat ze een foto had geplaatst op haar Instagram waar ze op een soort markt voor bont te zien was. Bij die foto schreef ze ‘Welk bontje past bij mij?’. Na veel kritiek verwijderde ze de foto van Instagram.

LEES OOK: Dit is de bontfoto die Famke Louise verwijderde van Instagram

Nu blijkt dat de foto expres was geplaatst, en eigenlijk bedoeld was als stunt voor de nieuwe documentaire van Famke Louise. Famke’s eigen kledinglijn was namelijk een dekmantel voor haar nieuwe documentaire, waarin ze de bontindustrie probeert te ontmaskeren.

Zelf plaatste Famke Louise deze beelden op Instagram, over haar nieuwe documentaire.

Dit bericht bekijken op Instagram

20:00 online @videolandonline

Een bericht gedeeld door Famke Louise (@famkelouise_) op

Famke liet zelf aan RTL Boulevard het volgende weten over de hele situatie:

“Nadat ik werd uitgeroepen als Dom Bontje, wilde ik met mijn eigen ogen zien hoe het eraan toegaat in de bontindustrie”, legt Famke uit in de documentaire. “Ik had hier destijds totaal geen besef van. Met deze documentaire hoop ik dat andere mensen ook wakker worden en geen bont meer dragen. Het was nodig om het opzetten van een kledinglijn als dekmantel te gebruiken en hiermee toegang te krijgen tot de bontmarkten en -boerderijen in China.”

Gelukkig maar!

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer