Dit gebeurt er met je gezicht als je het alleen nog maar met water wast

Een stralende huid, wie wil dat nu niet? Je zou denken dat je daar honderden huidverzorgingsproducten voor zou moeten gebruiken. Toch blijkt er uiteindelijk maar een middeltje het beste te werken en deze komt gewoon uit de kraan.

Het ziet er naar uit dat water dé uitkomst is voor een stralende huid en dat al die verzorgingsproducten eigenlijk helemaal niet zo goed voor je huid zijn. We leggen het je uit!

Gladde huid

Reinigingsmiddelen zoals make-up remover kunnen de oorzaak zijn van een gestripte huid. Ze ontdoen letterlijk je huid van zijn natuurlijke oliën, waardoor je huid droog wordt en gaat jeuken. Als je merkt dat je huid trekkerig aanvoelt of er roodachtig uitziet, dan kun je je reiniger beter een tijdje opzij leggen.

Minder puistjes

Je zou kunnen denken dat reinigingsmiddelen je helpen om de olie op je gezicht te verminderen, maar ze doen juist het tegenovergestelde. Als je huid is uitgedroogd, produceert deze automatisch meer olie. Het gevolg hiervan is dat je poriën groter worden. Koud water vermindert juist de talgproductie en vermindert zelfs ontstekingen.

Een jongere huid

Koud water kleurt je huid en vertraagt ​​het verouderingsproces. Zorg ervoor dat je geen heet water gebruikt, want dit kan je huid beschadigen en meer problemen veroorzaken. Zepen en reinigingsmiddelen die over het algemeen alkalisch zijn (dat is de pH tussen 9-11) tasten je huid aan en lijden tot verlies van elasticiteit. Uiteindelijk krijg je hier dus rimpels door!

Allergische reacties

Het kan een hele uitdaging zijn om een ​​goede reiniger te vinden voor de gevoelige en allergiegevoelige huid. Helaas is er maar één manier om erachter te komen of het bij je past: test het op je huid. Sommige reinigingsmiddelen kunnen namelijk chemische brandwonden en allergische reacties veroorzaken.

Bron: SGXL

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer