Foto: Esmee draagt hoofddoek na bekering tot Islam

Terror-Twin Esmee Ipema is al een tijdje bezig met het verkennen van de Islam en lijkt steeds meer naar het idee van bekering toe te groeien. In een recente video is te zien hoe de donkerharige vrouw haar vriend verrast met een hoofddoek, omdat hij nieuwsgierig was hoe het haar zou staan.

TikTok

In een populaire TikTok-video, die inmiddels meer dan 2,6 miljoen keer is bekeken en 190.000 likes heeft, is te zien hoe Esmee’s vriend Erness geblinddoekt is. Wanneer hij zijn blinddoek af mag doen, ziet hij dat Esmee een hijab (hoofddoek) draagt en bedekkende kleding aan heeft. Haar vriend lijkt geen woorden te hebben, maar is duidelijk erg blij. In de caption zet ze neer: “Hij was sprakeloos.” De reacties onder de video zijn overwegend positief, waarbij Esmee veel steun ontvangt van andere Islamitische vrouwen.

Moskee

Onlangs deelde Esmee op haar Instagram-verhaal dat ze voor de derde keer naar de moskee is gegaan, met de hulp van behulpzame vrouwen die bereid zijn om alles uit te leggen. Ze vertelde dat ze hierheen gaat omdat het haar rust geeft en ze nieuwe dingen ziet en leert.

“Ik weet dat er raar wordt gedaan over de Islam, het wordt heel vaak slecht neergezet. Mensen doen er raar over, terwijl ik zoiets heb van ‘het is maar waar je in gelooft met je hart’” vertelde ze. “Het is niet raar, want wij zijn allemaal op deze wereld gezet en niemand weet waarom.” Esmee wist altijd dat er ‘iets’ was, maar niet te weten wat. “Ik wil me er nu beter in verdiepen omdat ik het heel interessant vind en heel veel vragen heb in mijn hoofd.”

Lees snel verder op de volgende pagina!

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer