Goed nieuws: Temptation Island gaat toch door

Veel gedoe rondom Temptation Island deze week. Zo heeft RTL gisteren namelijk laten weten alle reality-tv voorlopig stop te zetten. Dat besluit kwam na de beslissing om het nieuwe reality-programma ‘De Villa’ stop te zetten na overschrijdend gedrag.

RTL programmadirecteur Peter van der Vorst liet weten onderzoek te hebben gedaan en erachter te zijn gekomen dat er meer dingen achter de schermen niet helemaal in de haak zijn. Daarom heeft hij besloten om voorlopig even alle reality-series van RTL van de buis te halen. En daaronder vallen ook Love Island en Temptation Island.

En dat is flink slecht nieuws voor Temptation- en Love Island-fans. Maar niet alle hoop is verloren! Want, er is een manier om tóch gewoon het nieuwe seizoen van Temptation Island te kunnen kijken. Hoe zit het? Het heeft alles te maken met het feit dat Temptation een co-productie is.

RTL produceert niet 100% zelf het televisieprogramma, maar doet dat samen met Belgische zender VIJF. Dat is de reden dat de helft van de deelnemers Belgisch is. Dit is ook de reden dat we het nieuwe seizoen wél gewoon kunnen zien. VIJF heeft namelijk besloten om níet zoals RTL te stoppen met het programma.

De twee bedrijven hebben het nieuwe seizoen al opgenomen en stond gepland om uit te zenden in het voorjaar. RTL gaat dat dus niet meer doen, maar VIJF wel!

Vlaamse krant Het Laatste Nieuws meldt: “Temptation Island’ is een co-productie met VIJF. De productie voor het nieuwe seizoen was al opgestart en en VIJF zegt dat er voor hen niets verandert en gaat gewoon verder met de productie van het populaire realityprogramma.”

We kunnen dus gewoon kijken!

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer