Grote ruzie uitgebroken met de zusjes Vedder om aandelen webwinkel

Na een heftige ruzie hebben Anne en Esther Vedder van de online juwelier Vedder & Vedder toch hun zakenpartner kunnen uitkopen. De investeerder die heel laag instapte, is tevreden over de prijs die hij voor zijn aandelen heeft gekregen.

“Het was een goeie investering.”

Vedder & Vedder

In 2016 begonnen de tweelingzusjes hun eigen webwinkel Verder & Vedder. Ze verkopen sieraden met een persoonlijk element. Toenmalig familievriend en Renault-dealer Marco van Ramshorst (51) investeerde destijds 10.000 euro, in ruil voor 10 procent van de aandelen.

Groot succes

Na een moeilijke start begon de webwinkel opeens te groeien. De juwelier werd aangeprezen door meerdere BN’ers. Daarnaast kreeg de tweeling een eigen docuserie op Videoland. De omzet van het bedrijf steeg naar 7,5 miljoen euro in 2020.

Toen het bedrijf zo erg begon te groeien wilde Anne en Esther van hun minderheidsaandeelhouder af. “Het is heel normaal om op eigen benen te staan. Wíj zijn Vedder & Vedder, dus dat is heel belangrijk”, zei Esther Vedder daar afgelopen voorjaar over. De zusjes boden Van Ramshorst 175.000 euro voor zijn aandelen. Maar hij wilde minstens 650.000 euro.

Lees op de volgende pagina hoe de rechtszaak is afgelopen.

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer