Huh? Prinses Laurentien heeft eigenlijk een heel andere naam

Het is algemeen bekend dat de royals duidelijk een ander leven leiden dan wij. Zo is het ook normaal dat zij zich aan allerlei regels moeten houden. Er zijn afspraken over kleding, huwelijken, maar ook over namen. Het aannemen van een nieuwe naam is een regel die best vaak wordt toegepast in het koningshuis. Zo heeft prinses Laurentien een heel andere voornaam.

De moeder van ‘gravinfluencer’ Eloise van Oranje

Prinses Laurentien heet eigenlijk gewoon Petra Brinkhorst. Later heeft ze haar naam veranderd naar Petra Laurentien Brinkhorst en haar roepnaam naar Laurentien. Het is niet bekend of ze tijdens deze naamsverandering prins Constantijn al had ontmoet. De inspiratie voor deze naam lag bij haar ouders, die Laurens Jan en Jantien heten.

Niet de enige

Zo zijn er nog meer royals die hun naam hebben veranderd, waar je het niet bij zou verwachten. Zo heet Meghan Markle in het echt Rachel, heet haar man prins Harry eigenlijk Henry en heeft prinses Kate ook een andere naam: Catherine.

Prins Charles heeft gewoon zijn eigen naam gehouden, maar het kan zo zijn dat hij zijn naam wel verandert als hij de kroon bestijgt. Het is namelijk normaal dat koningen en koninginnen in Engeland zelf mogen kiezen welke naam ze aannemen als hij of zij gekroond wordt. Zo zou Prins Charles zijn naam kunnen veranderen in Philip, Arthur of George. Er wordt verwacht dat hij voor de naam George zou gaan, naar zijn opa.

Bron: Beautify

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer