Jutta vertelt over haar onzekerheid “Ik wilde perfect zijn”

Jutta Leerdam heeft een openhartig interview gegeven aan Robbert Rodenburg in het programma ‘Open Kaart’. Op de schaatsbaan straalt ze altijd zelfvertrouwen uit, maar dat is niet altijd zo geweest. Ze heeft namelijk te maken gehad met een eetstoornis.

Levensstijl

Jutta Leerdam deelt openhartig haar ervaringen met een ongezonde levensstijl in een interview. Ze legt uit dat ze in het verleden te veel discipline had, waarbij ze zich te veel richtte op verkeerde dingen. Ze raakte geobsedeerd door voeding en wilde zo perfect en dun mogelijk worden.

Ze vertelt: “Ik had momenten waarop ik te ver ging. Ik concentreerde me te veel op mijn dieet. Ik at niets ongezonds, zelfs geen stukje chocolade. Ik had het eigenlijk volledig geblokkeerd alsof ik er niet eens van kon genieten. Het was alsof ik mezelf had geconditioneerd. Ik werd zo dun dat ik al mijn spieren letterlijk had verbrand. Onder de douche viel mijn haar in plukken uit mijn hoofd.”

Op die manier gaf Jutta Leerdam inzicht in haar ongezonde eetgewoonten en de negatieve gevolgen die ze ervan ondervond.

Struikelblok

Jutta voelde zichzelf te zwaar. Ze merkte op: “Ze zeggen dat het normaal is in de sport, maar dat is echt niet normaal.” Ze gaf ook aan: “Ik heb altijd in mijn hoofd dat ik te dik ben. Het zal altijd een struikelblok blijven.” Tot op de dag van vandaag heeft ze nog steeds last van deze gedachten, maar minder dan voorheen.

Lees snel verder op de volgende pagina!

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer