Zó herken je of je een relatie hebt met een narcist

Lifestyle
zondag, 10 april 2022 om 12:00
anthony tran i epv9dxg7u unsplash
Het hebben van een relatie is heel erg leuk. Althans, het hoort leuk te zijn. Maar voor sommige mensen is het niet altijd even makkelijk om te dealen met een persoon. Als je misschien wat nare twijfels hebt aan de persoon waarmee je samen bent, kan dit lijstje jou wellicht helpen om erachter te komen of je samen bent met een narcist.
Er zijn geen grenzen
Gaat iemand constant over jouw grenzen heen er wordt er niet naar jou geluisterd? Dat is een groot kenmerk van een narcist. Narcistische mensen stellen hun eigen behoeftes namelijk altijd voorop.
Van charmant naar afwezig
Was jouw lover in het begin super lief? In het begin van een relatie is alles natuurlijk leuk, maar als deze lieve kant nu helemaal verdwenen is, dan is er toch echt iets mis.
Complimenten
Een narcistische partner wilt veel bevestiging. Diegene weet goed misbruik te maken van de mensen om zich heen en waarschijnlijk kan het nooit goed genoeg zijn.
Slachtofferrol spelen
Heb je het gevoel dat je altijd iets slechts doet en loop je continue rond met een schuldgevoel? Dan ben jij zeker weten samen met een narcist. Een narcist doet er alles aan om jouw een schuldgevoel te geven en zelf in de slachtofferrol te blijven hangen. Ze proberen alle aandacht naar zichzelf te trekken.
Een verstikkend gevoel
Draait het in de relatie alleen maar om je partner en vergeet je jezelf op nummer één te zetten. Dit is ook een kenmerk van een narcistische partner.
Gaslighting
Heb je het idee dat je emotioneel misbruikt wordt? Manipuleert jouw partner je? Wordt er tegen je gelogen? Of word jou wijsgemaakt dat je gek bent? Trek dan snel aan de bel. Dit is absoluut niet oké in een relatie.
Bron: LeefSpiritueel / Beeld: Unsplash