Zo vaak moet je een bh eigenlijk wassen (en het is véél vaker dan je denkt)

Lifestyle
door Benthe
zondag, 14 november 2021 om 12:00
Het wassen van je bh's is altijd een dingetje. In principe is de wasmachine niet heel geschikt voor jouw bh's, maar om ze elke keer met de hand te wassen heb je ook niet bepaald zin in. Hoewel je zou denken dat je bh helemaal niet zo snel vies wordt en niet zo vaak in de was hoeft, zit dit toch iets anders in elkaar.
Een goede bh is allesbehalve betaalbaar. Je moet er dan ook goed mee omgaan, zodat je bh lang genoeg mee kan. Je blijft namelijk niet elke keer peperdure bh's kopen. Toch wil je wel dat ze lekker fris ruiken. Je zou ze elke keer na dragen in de wasmachine kunnen gooien, maar dat raden we echt niet aan. Het wassen van je bh zorgt er namelijk voor dat 'ie z'n elasticiteit en oorspronkelijke vorm verliest. Dat willen we niet! Maarreh, hoe vaak moet je 'm dan wassen?
Zo vaak moet je je bh wassen
Waarschijnlijk was je je bh niet zo vaak als dat je eigenlijk zou moeten. Na twee weken gooi je 'm een keertje in de wasmand, maar eigenlijk horen we dit heel anders aan te pakken. Een bh voor twee weken dragen en dan pas wassen kan eigenlijk niet. Oeps! Dit komt doordat je overdag zweet. De hoge zuurgraad van je zweet uit je oksels kan de bh aantasten, waardoor de kwaliteit vermindert en uiteindelijk gaat 'ie dan sneller kapot. Er wordt daarom aangeraden om een bh na drie dagen in de was te doen. Yep, je leest het goed. Op deze manier geef je ook bacteriën geen kans om zich verder uit te breiden en hou je de boel een beetje schoon. Weer wat geleerd!
Voor sportbh's gelden by the way hele andere regels. Of course ben je niks verplicht, maar het wordt wel echt aangeraden om deze na elke work-out te wassen. Tijdens het sporten zweet je namelijk veel meer dan op een normale dag.
Bron: Fem-fem