Zo weet je of je klaar bent om exclusief te daten

Lifestyle
door Benthe
dinsdag, 31 augustus 2021 om 11:29
Relaties zijn ingewikkelder dan je denkt. Er gaat namelijk nog een heel proces aan vooraf, want eerst moeten jullie 'exclusief' zijn, voordat je überhaupt aan een relatie begint. Maarreh, zijn jullie wel voor elkaar bestemd of is het gewoon een fling? Kom er in dit artikel achter of jullie ready zijn om exclusief te zijn!
Eerst is het wel handig om te weten wat 'exclusief zijn' eigenlijk betekent. Het houdt in dat je alleen met elkaar date. Je hebt echt alleen oog voor elkaar! De interpretatie hiervan verschilt per persoon, dus het is toch wel handig om dit even met je partner te bespreken. Ook komt er hier commitment bij kijken: jullie vertrouwen elkaar en willen op de lange termijn bij elkaar blijven. Wil je weten of je klaar bent voor een exclusieve relatie? Aan deze signalen kan je het herkennen.
  1. Je doet alsof het al zo is
Het maakt eigenlijk niet uit of je er nu een label aanhangt of niet. Voor jou is hij/zij de enige en jullie hebben niet de behoefte om met anderen te daten - en dit hebben jullie al met elkaar gecommuniceerd.
2. Je wil niemand anders meer
Je weet zeker dat je er klaar voor bent: een relatie. Jullie zien elkaar samen voor de lange termijn en je partner is allesbehalve een plan B.
3. Het is healthy
Je bent al een paar maanden aan het daten en jullie behandelen elkaar met respect. Als jullie samen heel gelukkig zijn, is dat al een goed teken. Na een tijdje zal de verliefdheid wat minder worden en ga je de minder leuke kanten aan je partner zien. Als je dan nog net zo dol op je partner bent als voorheen, is it meant to be!
4. De gedachte van een relatie maakt je blij
Je denkt de hele dag aan deze persoon en hoe leuk de toekomst zou zijn samen. Stel jezelf de volgende vraag: zie je jezelf met deze persoon over 2 maanden, een half jaar, 3 jaar? Als het antwoord echt 'ja' is, kan dit een teken zijn van commitment.
5. Je vrienden vinden je partner leuk
Niemand kent je beter dan je besties. En als je vriendinnen je scharrel leuk vinden is dit dus een goed teken!

6. Andersom ook!

Het werkt ook the other way around. Als je partner wil dat je zijn/haar vrienden ontmoet, dan heeft diegene echt gevoelens voor jou. Iemand die niet serieus met je is, zal deze twee werelden dan ook gescheiden houden. Ga je de vrienden van je scharrel ontmoeten? Dit laat zien dat diegene je vertrouwt!
7. Je voelt je op je gemak bij elkaar
Dit betekent niet dat je op het toilet zit met de deur open. Nee, het gaat erom dat je je comfortabel voelt wanneer jullie samen zijn. Je zult je namelijk relaxed genoeg moeten voelen om open communicatie aan te gaan.
Bron: Fem-fem