Maak kennis met de bizarre nieuwe haarwas-trend: Reverse Hair Washing

We blijven verschillende manieren proberen om ons haar te wassen, in de hoop dat het niet zo snel vettig wordt. TikTok is het nieuwe platform ons allemaal nieuwe tips en tricks te leren over hoe we het best ons haar kunnen wassen en verzorgen.

Er is nu een nieuwe trend, namelijk reverse hair washing en als we TikTok mogen geloven moet jij dit voortaan echt proberen! 

Het proberen waard

We doen alles voor een mooie bos haar en tegenwoordig zijn er ook steeds meer manieren om ons haar te kunnen laten shinen. Denk hierbij aan droogshampoos, crèmes en niet te vergeten TikTok, het platform waar we alle tip en tricks vandaan halen voor ons haar. Gelukkig is er weer een nieuwe TikTok-trend opgedoken en hierbij wordt uitgelegd hoe je het beste je haar kunt wassen, want met de reverse hair washing techniek zorgt het ervoor dat je haar glanzender, zachter en veerkrachtiger wordt. Het is waarschijnlijk al de zoveelste TikTok-trend die je uitprobeert, maar het is altijd het proberen waard toch?

Omgekeerde volgorde

De naam zegt het al. De trend houdt in dat je je haar in omgekeerde volgorde wast. Dat betekent dat je in plaats van eerst shampoo voortaan eerst conditioner moet gebruiken. Het is de bedoeling dat je je haar eerst een beetje nat maakt en vervolgens conditioner aanbrengt in de punten van je haar en op de hoofdhuid. Vervolgens, kam je alles nog een keer door met je vinger en daarbij is het belangrijk dat je je focust op de plekken waarvan je weet dat je haar daar het droogst is. Laat de conditioner daarna nog twee minuten intrekken en spoel het daarna weer uit met water. Daarna hoef je alleen nog maar je haar te wassen met shampoo hoe je dat normaal ook zou doen en je bent klaar!

Voordelen?

Je denkt nu waarschijnlijk, maar wat zijn de voordelen hiervan dan? Dat zijn er bijzonder veel! Volgens TikTok wordt je haar door reverse hair washing namelijk zachter, glanzender en lichter. Dat je haar echt lichter aanvoelt, merk je waarschijnlijk al na een keer wassen en als je de trend minimaal één keer per week doet, zul je nog meer verschil gaan merken. Of de trend werkt voor jouw haar, dat zou je uit moeten uit proberen, want niet ieder haar is hetzelfde. Maar het is in ieder geval het proberen waard.

Mocht de trend helaas niet bij jou werken? Maak je zeker niet te druk! Gelukkig staat TikTok vol met trends!

Bron:girlscene.nl

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer