Manou werd doodziek door tampon, in ziekenhuis ontdekte ze dat ze die al twee weken in had

Elke dame heeft er eens per maand mee te maken: ongesteldheid. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat het geen vieze boel wordt. Eén van die dingen is een tampon, maar daar moet je wel mee uitkijken.

Manou is er namelijk doodziek van geworden. Hoewel ze eerst denkt dat het om een tropische ziekte blijkt te gaan, komt ze er later achter dat het alles te maken heeft met haar tampon…

Slapen met tampon

“Mijn oma zei vroeger altijd dat ik nooit met een tampon in moest slapen. Zij vond het sowieso maar gek dat ik ze gebruikte en liet me beloven dat ik in ieder geval ’s nachts voor maandverband zou kiezen. ‘Al die bacteriën die zich ophopen vlakbij je baarmoeder. Daar moeten ook nog kinderen groeien! Wees er voorzichtig mee’, zei ze dan.”

Slecht voelen

Manou nam haar oma’s advies niet al te serieus. Tijdens haar vakantie in Griekenland sliep ze uit gemak met haar tampon. Bij thuiskomst slaat het om en begint zij zich slecht te voelen. “Ik had al dagen last van buikpijn, misselijkheid, vermoeidheid en gekke plekjes op mijn lichaam. Zal wel van de reis zijn, dacht ik. We waren immers in no-time heel Griekenland doorgetrokken. En dat bij temperaturen van meer dan 30 graden.”

Toxic Shock Syndrome

Eerst wordt er nog gedacht aan een tropische ziekte, maar dan ontdekt de dokter dat het gaat om het Toxic Shock Syndrome, ook wel de tamponziekte genoemd. “Hij was helemaal naar boven geschoven en drukte tegen mijn baarmoederhals aan. Het touwtje was naar binnen geschoven en zij hebben hem met een tang kunnen verwijderen. Toen ik de tampon zag, schrok ik me dood. Hij stonk ontzettend en was helemaal zwart.” Gelukkig is Manou weer helemaal hersteld!

Bron: Dames Praatjes / Beeld: Natracare, Unsplash

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer