Met deze handige hack ruik je jouw parfum de hele dag

Niets is zo vervelend als je parfum hebt opgespoten, maar na een paar uur niks meer ruikt. Om het optimale uit jouw favoriete parfum te halen zijn er hacks die je kunt toepassen, zonder er te veel moeite voor te hoeven doen!

Met deze 6 tips haal jij het maximale uit je favoriete parfum:

  1. Hydrateren

Het beste moment om je parfum op te spuiten is gelijk na het douchen, wanneer je poriën open staan en je jezelf net met een lekkere bodylotion hebt ingesmeerd. Hoe meer je huid gehydrateerd is, hoe beter de parfum pakt en dus ook blijft hangen! Het is wel belangrijk dat je dan een geurloze bodylotion gebruikt, anders ruik je twee geuren door elkaar. Klik hier om een geurloze bodylotion te vinden.

2. Puls punten

Heh, wat zijn dat dan? Puls punten zijn plekken op je lichaam waar je het beste je hartslag kunt voelen, dit komt door de aderen die dicht tegen je huid liggen. Deze punten zijn een perfecte plek om parfum op te spuiten door de temperatuur van je bloed. Denk bijvoorbeeld aan je slaap, achter je oor, op je pols en aan de binnenkant van je elleboog!

3. Nooit parfum wrijven, maar sprayen!

Elke keer als jij parfum op je ene pols sprayt en over de andere pols wrijft om het te verdelen, ga je eigenlijk al de fout in. Wrijving warmt de huid op waardoor er natuurlijke enzymen vrijkomen die de geur veranderen. Ook breken de moleculen dan, hierdoor verdwijnt de geur veel sneller. Spray je parfum dus op puls punten en wacht tot het droog is voordat je je kleding aantrekt!

4. Parfum in je haar

Is dit een ding? Ja, dit is echt een ding! Als het warm is, kun je parfum beter niet op je lichaam sprayen. Door je zweet verdwijnt de geur sneller van je lichaam. Daarom kan je het beter in je haar sprayen! Haar kan parfum langer vasthouden, omdat het veel poriën bevat. Let op: parfum is op basis van alcohol en dat is niet geweldig voor je lokken – het kan je haar namelijk uitdrogen en beschadigen. Dit wil je absoluut niet! Parfumoliën of parfums op waterbasis zijn dan een goed alternatief. Wil je toch je favoriete luchtje gebruiken? Spray dan wat parfum op je borstel en kam hiermee je haar.

5. Parfum op je kleding?

Ben je de hele dag druk in de weer, dan is het handig om wat van je parfum te sprayen op je kleding. Dit is een goede hack, want parfum blijft veel langer hangen op textiel dan op je huid. Let wel op: sommige parfums kunnen vlekken veroorzaken. Het is dus handig om het eerst even te testen voordat je je parfum op je nieuwe topje aanbrengt.

6. Parfum bewaren

Je parfum kan van minder goede kwaliteit worden als je ‘m niet goed opbergt. Het is een no go om je parfums neer te stallen op een kastje of naast de deodorant in de badkamer. Ze veranderen namelijk als ze worden blootgesteld aan licht of warme temperaturen. Waar kan je ze dan het beste bewaren? Op een koele en donkere plek, zoals je kledingkast bijvoorbeeld!

Ben je nog op zoek naar een nieuw luchtje? Check dan zeker de favorieten van Monica Geuze en Billie Eilish!

Bron: Glamour.nl

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer