Nederlandse meisjes delen hun ervaringen met het vreselijke nieuwe ‘needle spiking’

Er is een nieuwe, heftige manier van drogeren opgedoken in Nederland: needle spiking. Via deze manier wordt er geen GHB in je drankje gedaan, maar gebeurt dat met een naald. Eerder kenden we deze verhalen vooral uit andere landen, maar nu komen er ook meldingen dat dit in Nederland gebeurt.

Het komt helaas regelmatig voor dat feestgangers gedrogeerd worden tijdens het uitgaan. Voorheen werden mensen vooral gedrogeerd doordat er GHB in hun drankje werd gedaan, maar nu komen er steeds meer meldingen binnen over dat het met een naald wordt gedaan. Hier wordt het slachtoffer erg slaperig en suf van.

In Nederland

Er is nog veel onduidelijk over het aantal slachtoffers en met welke stoffen zij worden geïnjecteerd. Op social media delen een aantal mensen hun verhaal. “Van een hele leuke avond om nooit te vergeten…”, schrijft een TikTokker bij een video. Vervolgens zie je dat ze is opgenomen in het ziekenhuis.

@mandyblom._ Vertel je verhaal! #gedrogeerd #foryou ♬ son original – FYP🖤🇲🇺

Onrust

Veel mensen dachten dat het in Nederland niet zo ver zou komen. Door al deze meldingen is er een hoop onrust ontstaan. Op TikTok verschijnen videos dat meiden niet meer uit durven te gaan en ook Twitteraars kunnen het niet geloven: “Mijn hemel, wat een wereld!”

Overleg

Volgende week vindt er een overleg plaats tussen clubs, de gemeente Amsterdam en Jellinek om naar extra oplossingen te kijken. 

Bron: The Best Social Media, Ad / Beeld: Diana Polekhina, Unsplash

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer