Net ontdekt: Je moet eigenlijk juist nóóit kauwgom kauwen tijdens vliegen

Al sinds je een peuter bent hoor je van iedereen altijd dat je tijdens het vliegen kauwgom moet kauwen. Dat zou helpen tegen allerlei dingen waar je last van kan hebben tijdens het vliegen.

Maar een reisarts zegt nu een ontdekking te hebben gedaan die juist heel iets anders doet geloven!

Kauwgom tijdens de vlucht

Volgens iedereens ouders moet je een kauwgompje nemen tijdens het opstijgen en landen van je vliegtuig, vooral om te voorkomen dat je oren te veel dicht gaan zitten. Dat wordt veroorzaakt door het verschil in luchtdruk als je stijgt of daalt, en door het kauwen zouden ze dus weer open gaan.

Reisarts

Maar een reisarts zegt dat dit allemaal niet waar is en dat je juist géén kauwgom moet nemen tijdens het vliegen. Huh? Volgens hem kan kauwgom kauwen er namelijk voor zorgen dat de hoeveelheid gas in je maag groter wordt, wat een opgeblazen gevoel veroorzaakt. ”Vergeet kauwgom om te voorkomen dat je oren pijn doen bij het opstijgen of landen. Kauwen laat ons meer lucht inslikken, net als bruisend water”, legt de reisarts uit. En hier zit natuurlijk niemand op te wachten.

Gevaarlijk

Maar dit is dus niet het enige nadeel. Sterker nog: het kauwen van een stukje kauwgom kan zelfs gevaarlijk zijn! ”Het verhoogt de kans op verstikkingsgevaar bij turbulentie of hobbelige landingen.” Oei! Gelukkig geeft de reisarts ook nog een aantal tips die helpen bij dichtzittende oren, die geen kauwgom bevatten. ”Met je onderkaak wiebelen en een paar grote nep gapen, is genoeg om je oren weer open te laten gaan.”

Mind blown!

Via Fem-fem.nl

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer