Nienke Plas onder vuur na rare caption bij babyfoto: ‘Dit doe je gewoon niet!’

Controverse ontstaat rond Nienke Plas na het delen van een foto van haar dochtertje, Harley, op Instagram. De cabaretière krijgt flinke kritiek te verduren van haar volgers vanwege de geposte foto en de bijschrift.

“Je moet dit weten, dus blijf lezen!”

Plas heeft een foto van haar slapende dochtertje op Instagram geplaatst, waarbij ze een humoristische, maar door velen ongepaste, opmerking heeft gemaakt. Het beeld van het slapende meisje, met haar benen wijd, leidde tot de humoristische reactie van Nienke: “Dat belooft wat”, met de hashtag #keepemclosed.

Reageerders niet geamuseerd

De volgers van Plas waren echter minder geamuseerd door de foto en de opmerking. Veel van hen uitte hun ongenoegen en afkeuring in de commentaren. “Wat een vreemd bijschrift om bij een baby te plaatsen, laat staan je eigen kind”, schreef een volger. Anderen gingen nog een stap verder en noemden de post schandalig. “Nienke, dit kan écht niet. Je account is openbaar, je zet zelf nog een behoorlijke suggestieve tekst als bijschrift erbij. Ik vind je normaal echt grappig, ga in september naar je show, maar dit bericht inclusief het bijschrift over je eigen kind is echt raar. Kan gewoon echt niet.”

Kritiek blijft binnenstromen

Ondanks dat Nienke de humor van haar post inzag, waren er velen die haar ‘grapje’ te ver vonden gaan. “Soms kun je je ‘grappige’ ideeën beter voor jezelf houden, dit is gewoon raar”, schreef een volger. Terwijl een ander opmerkte: “Je probeert echt zo grappig te zijn maar slaat de plank echt volledig mis hiermee. Walgelijk!”

Vorige maand geannuleerde show

Dit alles volgt op de annulering van Plas’ cabaretvoorstelling ‘Postnatale Expressie’ in het AFAS Circustheater vorige maand. De annulering kwam op het allerlaatste moment en volgens Yvonne Coldeweijer was de reden dat er te weinig kaartjes verkocht waren. “Circustheater is toch ook wel iets te hoog gegrepen gezien haar huidige gebrek aan relevantie”, sneerde Coldeweijer op haar juicekanaal. Ook haar show in het Beatrix Theater in Utrecht werd geannuleerd en een maand eerder stond ze met haar cabaretvoorstelling in Roosendaal, wat ook geen groot succes zou zijn geweest. Voor die voorstelling zouden maar de helft van de kaarten verkocht zijn geweest.

Wil je op de hoogte blijven van al het leukste internetnieuws? Volg ons dan op Instagram (@verraderlijk), TikTok (@verraderlijk.nl) en YouTube (@verraderlijk)!

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer