Bizarre onthulling in de zaak rondom Marco Borsato

Nieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 13:16
schermafbeelding 2024 03 27 om 131724
Dennis Schouten, bekend van het YouTube-programma Roddelpraat, komt met een onverwachte onthulling over de zaak Marco Borsato na tweeënhalf jaar. In zijn boek deelt hij wie de mysterieuze klokkenluider was...
Benieuwd naar deze sappige details? Lees snel verder!

Onthulling in Roddelpraat

In het populaire YouTube-programma Roddelpraat, gepresenteerd door Dennis Schouten en Jan Roos, werd voor het eerst gesproken over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag van Marco Borsato. In zijn recent gepubliceerde boek, Dennis Schouten: Beschadigd, op weg naar de dood, onthult Dennis nu wie zijn bron was. Hij noemt het hun grootste scoop in de vier jaar dat Roddelpraat bestaat, en onthult dat ze er puur per toeval achter kwamen.

Ontmoeting met Jan Versteegh

Het verhaal begint in augustus 2021, toen Dennis en Jan aanwezig waren bij de première van La Casa de Papel. Daar liepen ze Jan Versteegh tegen het lijf. Volgens Dennis stelde Versteegh hem de vraag: "Wanneer gaan jullie nou eens iets doen met dat Marco Borsato-verhaal? Hij heeft zich vergrepen aan een jonge meid. Meerdere mensen praten erover, maar niemand durft het naar buiten te brengen. Het gaat al langer rond en het wordt tijd dat het naar buiten komt." Versteegh gaf niet prijs van wie hij deze informatie had, maar liet wel doorschemeren dat het bericht via zijn netwerk in medialand bij hem terecht was gekomen.

Vertrouwen in de bron

Dennis gaf aan dat hij zijn bronnen normaal gesproken nooit prijsgeeft, maar dat hij Jan Versteegh een groot compliment wil geven als klokkenluider van de vermeende misstanden rondom Marco Borsato. Dennis vertrouwde de informatie van Versteegh, omdat hij van een andere bekende RTL-persoonlijkheid had gehoord dat John van den Heuvel al onderzoek deed naar de kwestie. Dit gaf Dennis het vertrouwen dat het verhaal waar kon zijn. Niet veel later werd er aangifte tegen Borsato gedaan en kwam Tim Hofman met een aflevering van BOOS vol beschuldigingen rondom The Voice.