Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen als je online wat koopt

Nieuws
door Benthe
zaterdag, 12 juni 2021 om 12:00
Ben jij een echte shopaholic? Dan is het goed om te weten dat er het een en ander gaat veranderen vanaf 1 juli. Er gelden dan namelijk nieuwe regels voor het bestellen van producten buiten de Europese Unie. Heel sad, want dat wordt dus extra betalen voor je items van onder andere AliExpress, SHEIN en Wish.
Als je vanaf 1 juli iets koopt in een webshop buiten de Europese Unie (EU) betaal je altijd btw. Dit geldt dus ook bij aankopen onder de €22. Dit komt door de nieuwe EU btw-regels. Vroeger was dit alleen als je iets kocht boven deze prijs, maar vanaf volgende maand is dit no more....
Shoppen bij SHEIN
Er is veel onduidelijkheid over hoe dit nu precies zit met SHEIN, aangezien het wel een Chinees bedrijf is, maar het bedrijf heeft meerdere opslagplaatsen in verschillende Europese landen. Op deze manier heb je niet te maken met extra btw heffing. Dit verklaart ook waarom je op deze bestellingen niet heel lang hoeft te wachten. Toch zal ook SHEIN te maken krijgen met extra heffingen voor de import naar een Europees magazijn. Er is dus een hele grote kans dat de prijzen hierop aangepast zullen worden. Oh no!
Bron: tipsvoorjou.com