Wtf: Dit is de achternaam van Zendaya

Nieuws
door Benthe
dinsdag, 04 januari 2022 om 14:00
djsmeu1xsaazhvx
Drake, Madonna, Beyoncé en Prince: het zijn allemaal celebs die hun achternaam achterwege hebben gelaten. Ook actrice Zendaya kennen we alleen bij voornaam. Maarreh, wat is eigenlijk haar achternaam en waarom gebruikt ze die niet?
Momenteel is Zendaya te zien in de nieuwste Spider-Man-film, genaamd 'Spider-Man: No Way Home'. Hierin speelt ze MJ, de lover van Spider-Man, die weer wordt gespeeld door Tom Holland, haar lover in real life. Zendaya heeft al in veel films gespeeld, maar nu Spider-Man super populair is, krijgt de actrice heel wat aandacht. Zo zijn veel mensen benieuwd wat haar volledige naam is en waarom ze haar achternaam niet gebruikt.
Familienamen
In een nieuw interview geeft Zendaya voor één keer antwoord op deze vragen. De actrice heet voluit Zendaya Maree Stoermer Coleman. Ze legt uit dat al deze namen verwijzen naar haar afkomst. ''Mijn voornaam is Afrikaans, gevolgd door 'Maree'. Dat is ook de tweede naam van mijn moeder, die Frans is, maar het werd wel op zijn Afrikaans geschreven. Dan heb je Stoermer, de familienaam van mijn moeder en als laatste Coleman, die van mijn vader.'' Uiteindelijk veranderde Zendaya's vader zijn naam terug naar het Afrikaanse 'Ajamu', omdat hij zich daar beter bij voelde.
Podiumnaam
Hoewel Zendaya trots is op haar volledige naam en de afkomst daarvan, heeft ze er toch voor gekozen om deze namen achterwege te laten voor haar acteercarrière. ''Een podiumnaam die bestaat uit één woord, vind ik beter klinken. Kijk maar naar Cher of Prince,'' aldus Zendaya.
Bron: Grazia