Zoveel schoenen heeft de gemiddelde vrouw

Nieuws
door Amber
vrijdag, 16 juli 2021 om 15:00
We kunnen er geen genoeg van krijgen: schoenen. Toffe sneakers, schattige laarsjes of stoere boots; we willen ze allemaal. Er is onderzoek gedaan naar hoeveel schoenen een vrouw in de kast heeft staan. Het antwoord is schrikbarend veel. Lees snel verder.
We willen het liefst voor elke outfit een ander paar schoenen. Schoenenketen Nelson heeft onderzoek gedaan naar hoeveel schoenen een vrouw in haar kast heeft staan. Daar kwam uit dat vrouwen gemiddeld 23(!) paar schoenen in hun kast hebben staan. Wow! Daarvan wordt één derde niet gedragen en ligt te verstoffen in de kast.
Uit het onderzoek is ook gebleken dat 25 procent van de vrouwen per jaar vier paar schoenen koopt. Nieuwe schoenen blijken een geluksgevoel te geven. Ze dragen namelijk bij aan ons zelfvertrouwen en zelfbeeld. 95 procent van de ondervraagden voelt zich beter op een mooi paar schoenen. Volgens het onderzoek is het enkellaarsje de perfecte schoen voor de Nederlandse vrouw. Zwart is hun favo schoenenkleur. Hoeveel paar schoenen heb jij in je kast staan?
Het onderzoek is uitgevoerd door Nelson over 500 Nederlandse vrouwen.
Beeld: Camila Damasio, Unsplash