Oeps: deze acht merknamen spreken we allemaal verkeerd uit

Laatst zijn we er eindelijk achter gekomen hoe we SHEIN uitspreken. Wat een opluchting! Maar er zijn meer merken waarvan je de naam al jaren verkeerd uitspreekt. Wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet.

#1. Nike

Oh no, de naam van één van de bekendste sportmerken wordt door bijna iedereen verkeerd uitgesproken. Je zegt niet ‘Naaik’ maar ‘Naaikie’.

#2. Levi’s

We zijn geneigd om een Hollandse draai aan het merk te geven en het ‘Leevies’ te noemen. Helaas is dit niet zoals het hoort en spreek je het uit als ‘Leevais’.

#3. Huawai

De merknaam van dit telefoonmerk heeft misschien wel één van de opvallendste uitspraken uit dit rijtje: in plaats van ‘Hoe.a.wai’ zeg je (met een fluistertoon) ‘Waaweej’. Whut?!

#4. Lidl

De supermarktketen spreek je op z’n Duits uit als ‘Liedel’ en dus niet als ‘Liddel’. Dit filmpje komt je vast bekend voor, maar zo gek was zijn uitspraak nog niet…

#5. Porsche

De auto waar velen alleen maar over kunnen dromen heeft een vrij ingewikkelde naam. Je spreekt het niet uit als ‘Porsj’ maar als ‘Porsjuh’. Good to know voor als we flink gespaard hebben.

#6. Adobe

Het softwareprogramma spreek je niet uit als ‘Adobuh’ maar als ‘Adobie’. Aha!

#7. Alfa Romeo

Alfa Romeo is een Italiaans automerk en daarom spreek je het ook Italiaans uit. Je legt de klemtoon om de ‘Al’ en de ‘mee’, dus ‘Alfaromeeo’.

#8. Hermès

Het luxe kledingmerk spreek je niet uit als ‘Hermes’ maar als ‘Ermez’. De H wordt niet uitgesproken.

Beeld: Ivana Cajina, Unsplash / Bron: cosmopolitan.nl

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer