10 instellingen die je direct moet aanpassen in WhatsApp

Viral
door Benthe
zaterdag, 05 februari 2022 om 12:06
pexels anton 4132538
WhatsApp is een van de populairste apps en hoogstwaarschijnlijk gebruik jij 'm ook het meest. Het is dé manier om in contact te blijven met vrienden, familie en kennissen. We kunnen bijna niet meer zonder en toch halen we er niet altijd het meeste uit.
Hieronder check je 10 instellingen die je waarschijnlijk nog niet kende én een hoop deuren voor je opent.
#1 Snelkoppeling naar WhatsApp-gesprekken
WhatsApp is een beetje zoals het echte leven: er zijn mensen die je vaak spreekt en mensen die je eigenlijk nooit spreken. Wat betreft die laatste groep kan je de boel lekker laten, maar voor die eerste is het misschien handig om een snelkoppeling te maken. Wanneer je een snelkoppeling maakt is het mogelijk om naar dat gesprek te gaan vanaf je homescreen.
Android-gebruikers kunnen in WhatsApp naar een contact of groep gaan, het gesprek indrukken en vasthouden tot de optie verschijnt. Kies vervolgens voor 'Snelkoppeling maken' and you're done!
#2 Een bericht naar al je vrienden
Moet jij al je vrienden snel een berichtje sturen, maar heb je geen zin om weer een groepsgesprek aan te maken? Goed nieuws! Het is namelijk mogelijk om een bericht apart te sturen via de functionaliteit Verzendlijsten .
Heb je een Android? Dan kan je er eentje starten door WhatsApp te openen en via de drie puntjes in de bovenhoek te kiezen voor Verzendlijsten . iOS-gebruikers kunnen de app open en zien linksboven de functionaliteit direct staan. Wanneer je de functie gevonden hebt selecteer je een aantal contacten, typ je het bericht en druk je vervolgens op versturen.
#3 Live locatie met elkaar delen
Als je op een feestje bent of met elkaar in de stad hebt afgesproken is het weleens handig om te weten waar je vrienden precies zijn. En laat het nou net met WhatsApp mogelijk zijn om een live locatie te delen met je vrienden. Zij kunnen hetzelfde doen, waardoor je elkaar binnen no-time gevonden hebt.
Wanneer je het gesprek met de desbetreffende persoon op WhatsApp opent zie je aan de linkerkant een klein plusje staan. Druk dit plusje in en selecteer vervolgens de optie 'Locatie'. Kies vervolgens of je je huidige locatie wil sturen of liever een live locatie stuurt die constant bijgewerkt wordt.
#4 Weg met die blauwe vinkjes
Door de blauwe vinkjes is het mogelijk om te kijken of iemand je WhatsApp-bericht al gelezen heeft. Sommigen vinden het handig, maar er zit ook een keerzijde aan het verhaal. Andere contacten kunnen ook zien wanneer jij berichten gelezen hebt en soms zit je daar helemaal niet op te wachten. Weg ermee dus!
De functionaliteit staat standaard ingeschakeld op WhatsApp, maar je kan 'm super easy ook weer uitschakelen. Ga naar 'Instellingen', kies voor 'Account' en ga naar 'Privacy'. Vervolgens zie je het knopje 'Leesbewijzen' staan en deze schakel je uit. Voortaan weet niemand meer of jij een berichtje hebt gelezen of niet!
#5 Laat me met rust!
Een groepsgesprek kan voor twee dingen zorgen: gezelligheid of irritatie. Het is over het algemeen wel bekend dat groepsgesprekken soms helemaal los kunnen gaan. We snappen goed dat je niet elke keer een melding wil ontvangen. Lucky you, het is namelijk mogelijk om een groepsgesprek lekker op stil te zetten. Dat doe je door in het gesprek op de naam van de groep te klikken en vervolgens voor de optie 'Demp Meldingen' te klikken. Daarna krijg je de keuze om een bepaalde tijd te kiezen. Hier bepaal je of het gesprek voor acht uur, een week of een jaar stil moet blijven.
#6 WhatsApp met een ander nummer
Het kan voorkomen dat jij opeens met een ander nummer hebt dan normaal gesproken. Dat kan natuurlijk het geval zijn wanneer je gewoon een nieuw nummer krijgt of wanneer je een tijdelijke simkaart in je telefoon stopt in het buitenland. Mocht dat laatste het geval zijn is het best handig om te weten dat je WhatsApp gewoon kan blijven gebruiken. Wanneer jij een nieuwe SIM-kaart in je telefoon stopt zal WhatsApp direct vragen of hij alles over moet zetten naar je nieuwe SIM-kaart. Dat kun je uiteraard doen en daardoor gewoon lekker doorgaan waar je gebleven was. Erg handig natuurlijk, maar het is niet allemaal koek en ei. De kans is namelijk best groot dat de applicatie een rotzooi maakt van al je contacten. Dus denk er goed over na of dat een risico is dat je wilt lopen!
#7 Aparte meldingen
Met al die gesprekken op WhatsApp kunnen we best begrijpen dat je soms het overzicht een beetje verliest. Wist je dat je voor ieder persoon een aparte melding kan instellen? Zo kan je bij de een een bel inschakelen als melding en een triangel voor een bepaald groepsgesprek. Hoe dat moet? Je kunt in een gesprek simpelweg op de naam van de persoon of groep klikken. Wanneer je dat doet krijg je een lijstje aan handige zaken te zien, waaronder de optie 'Aangepaste melding' . Kies voor deze optie, selecteer een beltoon die bij je contactpersoon past en voilà!
#8 Back-up maken van al je gesprekken
Als je overstapt naar een nieuwe telefoon, wil je natuurlijk graag al je gesprekken behouden. Dit kan heel makkelijk! Ga hiervoor naar de 'Instellingen', selecteer de optie 'Chats' en kies voor 'Reservekopie chats'. Het is in dit venster mogelijk om te kiezen hoevaak WhatsApp automatisch een back-up maakt of je kunt het natuurlijk direct doen. Wat jou het beste uitkomt. By the way: een back-up op een iPhone gaat direct naar je iCloud en als je een Android hebt, dan zal de back-up naar Google Drive gaan.
#9 Onzichtbaar zijn in groepsgesprekken
Het kan zomaar eens voorkomen dat jij in een groepsgesprek terecht komt waar je niet iedereen kent. We begrijpen het dan ooknals jij liever niet hebt dat iedereen opeens je gegevens te zien krijgt. Misschien wil jij je profielfoto en naam gewoon lekker afschermen voor mensen die je niet kent. Dat kan! Ga naar de 'Instellingen', kies voor 'Account' en selecteer 'Privacy'. In dit venster is het mogelijk om in te stellen welke mensen je foto, naam of status mogen zien.
#10 Media van WhatsApp opslaan
WhatsApp neemt over het algemeen niet veel data in beslag, maar de media die je ontvangt kan toch al snel flink wat kosten. Daarom is het goed om te weten dat je niet alles direct hoeft te downloaden. In WhatsApp is het mogelijk om een functionaliteit te activeren die het automatisch downloaden, wanneer je niet op een Wi-Fi verbinding zit, tegenhoudt. Ga naar de 'Instellingen' van WhatsApp en selecteer 'Chats'. Daar staat de optie 'Automatisch downloaden' wat je dus kan uitschakelen.
Bron: Want.nl