Aan deze regels moeten Love Island-deelnemers zich houden

Viral
door Amberdonderdag, 17 juni 2021 om 21:00
Zit jij net zoals wij ook elke avond voor de buis om Love Island te kijken? Hoewel het een droomvakantie lijkt waarin je kunt genieten van de zon, nieuwe mensen leert kennen én misschien wel de liefde van je leven tegen het lijft loopt, moeten de deelnemers zich aan een aantal strenge regels houden.
De deelnemers worden continue in de gaten gehouden en gevolgd door maar liefst 46 camera’s. Veel privacy hebben ze dus niet. Dit zijn de regels op een rijtje waaraan de deelnemers zich moeten houden.
#1. Maximaal twee glazen alcohol
Hoewel er ’s avonds bij Love Island vaak feestjes zijn, mag er in tegenstelling tot Ex on the Beach niet veel alcohol worden gedronken. De deelnemers mogen maar twee glaasjes alcohol per dag.
#2. Apparaten zijn niet toegestaan in de villa
Even een Snapchat sturen of een filmpje kijken op YouTube gaat hem niet worden op Love Island. Je mag namelijk niet je eigen telefoon, laptop of tablet meenemen. Tijd om een boek of tijdschrift te lezen is er ook niet, want die moet je ook thuislaten. De telefoon waar ze berichtjes op krijgen (berichtje!) is het enige toegestane apparaat in de villa.
#3. Geen internet
Het telefoontje wat je krijgt, is alleen bedoeld om Love Island-berichtjes mee te ontvangen en om foto’s mee te maken. Er zit geen internet op. Je zou dit datingsavontuur ook als een soort sociale media-detox kunnen zien…
#4. Roken in beeld is verboden
Voorheen zag je het bij Love Island-UK nog wel eens gebeuren: deelnemers die op beeld aan het roken waren. Nu ga je dit niet meer zien, want het programma heeft roken in beeld verboden
#5. Je móet met je koppel in bed slapen
Daar draait het natuurlijk om: je vormt een koppel tijdens de herkoppeling en met je partner moet je de komende dagen in één bed slapen. Oké, als je het écht niet wilt, kun je er nog voor kiezen om op de bank te slapen…
#6. Geen seks en niet naakt
Op Love Island ontstaan relaties en romances, maar toch zie je niemand iets intiems doen. Dat kan kloppen, want er komt geen seks in beeld. Ook zie je de deelnemers nooit naakt.
#7. Geen geweld
Vrij logisch, maar geweld is niet toegestaan. Wel zo netjes, toch?
#8. Vroeg naar bed
Lange zomeravonden zitten er helaas niet in voor de deelnemers. Zij moeten namelijk voor middernacht naar bed toe gaan.
#9. Geen onveilige seks
De productie wil liever niet dat er Love Island-baby’s gemaakt worden in de villa. Safety first!
Beeld: Love Island, Videoland / Bron: beautify.nl