De volle maan op 16 mei 2022 (mét maansverduistering) brengt grote veranderingen met zich mee

Viral
donderdag, 12 mei 2022 om 20:00
pexels pixabay 355887
16 mei 2022 is het weer volle maan. De maan staat dan in het teken Schorpioen. Dit heeft best wat invloed op ons lichaam én onze emoties. Dit keer bereikt de maan het hoogtepunt om 06:15 uur, de effecten van de volle maan voel je waarschijnlijk twee dagen ervoor én twee dagen erna ook.
De gevolgen zijn slecht slapen en een onrustig gevoel horen er eigenlijk altijd bij, maar dat is niet alles.
Volle maan van 16 mei 2022
Tijdens de volle maan op 16 mei staat de maan in Schorpioen. Op dat moment staat de maan recht tegenover de zon, die dan in het sterrenbeeld Stier staat. De Stier en Schorpioen zijn absolute tegenpolen van elkaar, waardoor er een spanningsveld ontstaat. Waar het teken Stier dol is op weten waar hij aan toe is, staat Schorpioen voor het tegenovergestelde. Dit is hét teken van transformatie, van diepgang, van het onbekende induiken. Stieren begeven zich liever op bekend terrein, met een duidelijk beeld van wat ze te wachten staat.
Maansverduistering
De volle maan van 16 mei komt gepaard met een maansverduistering. In de astrologie is dat nogal een dingetje, want zons- en maansverduisteringen geven aan dat het eclips seizoen in volle gang is. Dit seizoen werd met de nieuwe maan op 30 april (in Stier) geopend.
Tijdens een zons- of maansverduistering is het alsof de maan speed heeft gebruikt, dus emoties zijn dan extra intens. Astrologisch gezien is dit dé manier om jou naar het volgende hoofdstuk in je leven te duwen. Dat kan door iets weg te nemen of juist door iets toe te voegen. Denk daarbij aan een belangrijke kans op het gebied van liefde, vriendschap, werk of onderwijs. Maar let op: deze kansen verdwijnen net zo snel als ze zich voordoen, dus wees alert, durf risico's te nemen en ga vooral gewoon met de flow mee.
Effecten van de volle maan
Omdat nu het eclips seizoen zich afspeelt in de sterrenbeelden Stier en Schorpioen, zijn de effecten het sterkst voelbaar als jouw persoonlijke planeten in deze tekens staan. Denk hierbij in het bijzonder als je plaatsingen aan tussen de 20 en 30 graden* hebt staan. Het wil niet zeggen dat je zonder Stier- en Schorpioenplaatsingen ontkomt aan de invloed van eclipse season.
Bron: cosmopolitan.com