Deze 4 tekenen kunnen wijzen op een toxic relatie

Viral
door Benthe
zaterdag, 05 juni 2021 om 14:29
Soms heb je het zelf niet door, maar je moeder en vriendinnen zien meteen dat jij in een ongezonde relatie zit. Liefde maakt echt blind! Lees hier de checklist om te kijken of jij in een gezonde of ongezonde relatie zit.
Als je goed zit in je relatie met je partner is er geen sprake van wantrouwen. In een relatie moeten jullie allebei 100% ervoor gaan en niet 100% tegen 10%. Het is belangrijk dat er ruimte is om jezelf te zijn en de ander geeft je ruimte als je dat nodig hebt. Als je naar aanleiding van de volgende tekenen merkt dat er iets niet goed zit, trek dan aan de bel, want dan zit je in een ongezonde relatie.
Angst heeft de regie
Angst vormt jouw relatie met je partner. Je bent bang om het verkeerde te doen, dat je niet goed genoeg bent voor de ander, om verlaten te worden en om alleen te zijn. Er is nog weinig vertrouwen in elkaar en de angst heeft de regie in jullie relatie. Dit hoeft niet van twee kanten te komen. Als alleen jij of je partner hier mee kampt is dit al niet goed.
Jullie hebben veel ruzie zonder dat het uitgesproken wordt
Er is veel ruzie, maar niks wordt uitgesproken met elkaar. Elkaar beschuldigen gebeurt vaak in jullie relatie. In een gezonde relatie is er ook wel eens sprake van een ruzie waarin, maar dan heb je respect voor elkaar en neem je beide de verantwoordelijkheid om het uit te spreken.
Bezitterig en jaloezie
Het is hartstikke normaal (en gezond) om je grenzen te bewaken maar het moet niet overdreven worden. Als je partner altijd wil weten waar je bent, met wie je bent en hoelang je nog weg bent, dan is dat een teken van geen vertrouwen. Andersom dus ook!
Jezelf verliezen in de relatie
Je bent niet meer de persoon die je altijd was en je doet niet meer de dingen die je deed, omdat je helemaal op je partner gefocust bent. Je hebt geen eigen hobby’s of interesses meer. In plaats daarvan ben je altijd bij de ander en doe je de dingen die hij of zij graag wil doen.
Bron: girlscene.nl