Deze TikTok-trend blijkt hartstikke gevaarlijk te zijn

Viral
door Amber
woensdag, 19 mei 2021 om 13:11
Als je verslaafd bent aan TikTok, dan heb je deze trend vast wel eens op je for you page voorbij zien komen. TikTokker Janny14906 deelt een bijzondere manier om gewicht te verliezen en gaat viral. Er is alleen een hoop mis aan de informatie én de techniek die zij deelt.
Om je even op te frissen: het gaat om de trend waar een dame te zien is die gekke bewegingen maakt op het ritme van de muziek. Dit zou goed zijn om buikvet te verliezen én om een sixpack te krijgen. In de video hieronder zie je de moves.
@janny14906

Follow the rhythm of my voice to lose weight.

♬ original sound - user1468626853971

Een techniek waar we in Nederland nog niet bekend mee waren. We kunnen hem ook maar beter niet uitproberen, want het schijnt hartstikke gevaarlijk te zijn. Janny claimt dé oplossing te weten om snel buikvet te verliezen. Dit is alleen te mooi om waar te zijn: je krijgt er géén sixpack van. Het heeft zelfs een negatief effect op je lichaam én mentale gezondheid, volgens personal trainer Sohee Lee. Hij noemt deze methode een mythe.
Ze belooft dat als je dit per dag één uur doet, je alles kan eten wat je wilt. Sohee maakt duidelijk dat dit écht niet het geval is. Door deze belofte kunnen zelfs mentale problemen ontstaan. Je behaalt niet het resultaat, want dat is vrijwel onmogelijk door deze techniek, en daardoor ben je teleurgesteld en onzeker. Dus als je je coronakilo’s kwijt wilt, kun je deze manier beter overslaan.
Beeld: Franck, Unsplash / Bron: cosmopolitan.nl