Dit gebeurt er met je borsten als je 15 jaar geen beha draagt

Viral
door Benthe
zondag, 06 februari 2022 om 18:00
img 4129
Het dragen van een beha is voor de meeste vrouwen normaal. Zodra we thuiskomen na een lange werkdag doen we 'm vaak zo snel mogelijk uit. Maarreh, waarom dragen we dat ding eigenlijk nog? Uit onderzoek is gebleken dat je een beha eigenlijk niet zo goed voor je borsten is. Dit gebeurt er met je borsten als je 15 jaar geen bh draagt.
Misschien kan jij niet meer zonder beha of loop je de hele dag het liefst zonder rond. Je zou denken dat het beter voor je borsten is om er eentje te dragen. Nope, het dragen van een beha is helemaal niet zo goed voor je borsten als dat je eigenlijk dacht.

Een natuurlijke borstlift

Volgens de Franse onderzoeker Jean-Denis Rouillon kan je beter geen beha dragen. Hij onderzocht maar liefst 15 jaar lang 320 vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. Wat blijkt? De tepels van vrouwen die geen beha droegen liften gemiddeld per jaar met maar liefst zeven millimeter. Een ‘natuurlijke borstlift’ dus! Dit komt omdat een beha de natuurlijke groei van het ondersteunende borstweefsel remt. Zijn advies is dan ook om ze lekker te laten hangen.
Voordelen van een beha
Aan de andere kant zitten natuurlijk ook wel wat voordelen aan zo'n beha. Ze voorkomen rugpijn en voor vrouwen boven 45 jaar voelt het nou eenmaal fijner om een beha te dragen.

Bron: Fem Fem