Dít Temptation Island-koppel neemt juridische stappen tegen het programma

Viral
door Amber
zaterdag, 02 september 2023 om 18:57
efrain en aylin temptation island nog samen e1635148482793
Aylin en Efrain deden mee aan het tweede seizoen van Temptation Island: Love or Leave, maar dat met alle gevolgen van dien voor hun. Na hun deelname krijgt het stel psychische klachten en daarom kijken ze of ze juridische stappen kunnen zetten tegen zender RTL en producent SimpelZodiak.
Dat bevestigt slachtofferadvocaat Sébas Diekstra.
Zware periode
Vooral Aylin heeft het na de opnames zwaar gekregen. Naar eigen zeggen omdat ze beïnvloed zou zijn door de makers. Het wordt zo erg, dat zij zichzelf twee keer van het leven heeft proberen te beroven. "Ik begon mezelf steeds meer op te sluiten. Ik kon niet meer slapen, als ik wél sliep werd ik zwetend wakker, dacht ik dat ik geluiden van mijn tablet hoorde, die nieuwe beelden zouden aankondigen", vertelt ze in een interview met AD.
efrain en aylin
Gesprekken
Na verschillende gesprekken met RTL en SimpelZodiak krijgt het stel 30.000 euro, vanwege misgelopen inkomsten omdat zij niet meer kunnen werken. Maar daar nemen zij geen genoegen mee.
Lees verder op de volgende pagina.
Juridische stappen
Alleen het geld lost het niet op, vindt het stel. Ze vinden het niet voldoende om het aantal maanden dat ze moeten herstellen ermee te overbruggen. "We moeten dit nu Aylin sterk genoeg is juridisch uitlopen. Dat is de enige manier om te herstellen", zegt Efrain.
aylin efrain 3
Geen aansprakelijkheid
Het is natuurlijk nog maar de vraag hoe dat gaat aflopen. Volgens het AD wordt echter vastgelegd dat de makers geen aansprakelijkheid accepteren.