Dit zijn de twee belangrijkste eigenschappen voor een gelukkige relatie

Viral
door Benthe
donderdag, 16 september 2021 om 14:00
Als je weleens een relatie hebt gehad of nu midden in eentje zit, wéét je dat een relatie soms keihard werken is. Het gaat allemaal niet vanzelf en jij en je partner moeten wel echt tijd en energie erin steken. Uit onderzoek is gebleken dat er twee basiseigenschappen zijn die je beide zou moeten ontwikkelen om je relatie tot een succes te brengen.
Onderzoekers hebben verschillende koppels voor meerdere jaren gevolgd en aan het begin van het onderzoek verschillende vragen gesteld. Tijdens de interviews over de relaties werden er een aantal dingen gemeten. Zo werden er vragen gesteld over de relatie in het algemeen, hoe de koppels elkaar hadden ontmoet en waar ze veel ruzie over hebben. Ondertussen werd er gelet op de hartslag, bloedvoorziening en zweetproductie. Hierna mochten de koppels naar huis, maar werden ze wel 6 jaar lang gevolgd.
De inhoud van het onderzoek
Na 6 jaar werden de koppels onder verdeeld in 'succesvolle koppels' en 'mislukte koppels'. De succesvolle koppels zijn uiteraard nog steeds samen en de koppels die als 'mislukking' scoorde, hebben een knipperlichtrelatie of zijn zelfs uit elkaar. De onderzoekers vonden een overeenkomst tussen de verschillende mislukte koppels. Zij leken allemaal erg rustig tijdens het beantwoorden van de vragen, maar hun bloed, hart en zweetwaarden gaven totaal wat anders aan. Voor deze koppels gaf het samen beantwoorden van die vragen veel spanning, terwijl het eigenlijk een simpel gesprek was. Bij de succesvolle koppels was dit juist het tegenovergestelde. Hier werd erg liefdevol met elkaar om gegaan en was er geen sprake van spanning, maar een vertrouwde situatie.
De uitkomst
De onderzoekers kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat het eigenlijk erg simpel is. Voor een gelukkige relatie heb je twee mensen nodig die vriendelijk blijven in iedere situatie, maar ook vrijgevig zijn en wat over hebben voor elkaar. Just as simple as that!
Bron: Fem fem