Eindelijk antwoord: Kun je beter ’s ochtends of ’s avonds douchen?

Viral
door Amber
zaterdag, 29 januari 2022 om 13:43
134849 emma stone zingen in de douche
De een doucht het liefst in de ochtend om lekker wakker te worden en de ander juist in de avond om schoon in hun bed te liggen: maar wat is nou het beste? Wij hebben het voor je uitgezocht!
Een heerlijke douchebeurt voelt als een echt rustmomentje. Het is zelfs bijna te vergelijken met meditatie. Het zorgt voor een ontspannen gevoel, maar je wordt er ook alerter door. Het ligt er per persoon aan op welk moment jij het beste kunt douchen.
Huidtype
Het heeft om te beginnen ook met je huidtype te maken. Als je een vette huid hebt, kun je beter in de ochtend douchen. Je reinigt dan je gezicht en verwijdert olie en talg. Zo is je gezicht extra goed gereinigd. Mensen met een droge huid kunnen beter in de avond onder de douche stappen. Zo blijven de olie en talg die zich 's nachts ontwikkelen de hele dag aanwezig op je huid en zo verminder je een droge huid.
Boost
In de ochtend douchen is fijn om lekker wakker te worden én het geeft je stofwisseling een boost. Uiteindelijk ligt de keuze helemaal aan jou wat jij het lekkerst vindt natuurlijk!
Bron: RTL Nieuws