Eurovisie-deelneemster S10 deelt details over sfeer achter schermen

Viral
woensdag, 15 mei 2024 om 12:09
schermafbeelding 2024 05 15 om 121044
Voormalig Eurovisie-deelneemster S10 onthult de donkere kant van het Eurovisie Songfestival: de backstage. Volgens haar was de sfeer daar allesbehalve prettig.
Blijf bij ons voor het complete verhaal, lees snel verder!

S10 spreekt over de backstage-sfeer

S10, die Nederland vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival 2022, heeft de sluier opgelicht over wat er achter de schermen gebeurt. Ze beschrijft de sfeer backstage als 'zeer intens', met meerdere inbreuken op haar persoonlijke grenzen. Hoewel ze benadrukt dat ze over het algemeen genoten heeft van haar Eurovision-ervaring, erkent ze dat de constante aandacht en druk van anderen een tol van haar heeft geëist.

Wat gebeurt er precies backstage?

Hoewel S10 niet specifiek heeft aangegeven wat er gebeurde, legt ze uit dat veel mensen haar grenzen hebben overschreden. Dit gebeurde voornamelijk backstage, waar ze het gevoel had dat de omgeving niet echt bevorderlijk was voor artiesten.

Andere artiesten delen dezelfde ervaring

S10 is niet de enige artiest die onaangename ervaringen bij het Eurovisie Songfestival heeft gemeld. Eerder werd al bekend dat meerdere deelnemers de sfeer tijdens het evenement als onprettig hebben ervaren. Joost Klein, die wereldwijd in het nieuws kwam na zijn diskwalificatie, en de Noorse inzending, die overwoog zich terug te trekken voor de finale, zijn slechts enkele voorbeelden.
Nu S10 haar ervaringen heeft gedeeld, rijst de vraag hoe het Eurovisie Songfestival de backstage-ervaring van artiesten kan verbeteren. Voor nu blijft het afwachten wat de organisatie zal doen om de situatie aan te pakken.