Famke Louise reageert op commotie rondom anti-coronacampagne

Viral
door Fabiën
woensdag, 23 september 2020 om 10:00
Eerder deze week liet Famke Louise samen met talloze andere bn'ers weten het niet langer eens te zijn met de coronaregels van de overheid. De hashtag #ikdoenietmeermee was het uitgangspunt van de campagne, die uiteindelijk voor veel ophef zorgde. Gisteren reageerde Famke voor het eerst op alle ophef bij Jinek .
De hashtag #ikdoenietmeermee ging binnen no time viral, maar om de verkeerde redenen. Famke stelt namelijk dat ze haar volgers met haar video niet per se wilde oproepen om te coronaregels niet meer te volgen.
"Dit kan niet langer zo. Ik zeg ‘NEE’ tegen alle maatregelen totdat de overheid dit beleid controleerbaar kan rechtvaardigen”, stelde Louise op Instagram. Het was in plaats daarvan vooral de bedoeling dat het kabinet meer medeleven zou gaan tonen richting de jongeren. "Ik denk dat jongeren slim genoeg zijn om niet naar ouderen of bejaarden te gaan als ze betrokken zijn geweest bij een feestje”, vertelde Famke gisteren. "Het probleem ligt niet alleen bij hen. Ook ouderen zoeken de horecagebieden op.”
Al met al is de boodschap die Famke met haar video wilde bereiken simpelweg dat de overheid meer begrip toont. "Ik vind dat er voor ons meer begrip moet komen.” De grote ophef die ontstaan is na de campagne was niet de bedoeling... "Ik bedoelde niet dat ik overal schijt aan heb. Maar er zijn gewoon op dit moment dingen die niet kloppen", aldus Famke.
Bron: AD