Feit of fabel: worden je borsten groter van de Pfizer-prik?

Viral
door Amber
vrijdag, 09 juli 2021 om 9:00
TikTok staat er bomvol mee: video’s van meiden die beweren dat hun borsten groter zijn geworden door het Pfizer-vaccin. Comsopolitan ging op onderzoek uit of dit ook daadwerkelijk klopt. Lees snel verder voor het antwoord.
Voor veel meiden klinkt het als muziek in de oren: grotere borsten krijgen door een vaccin. Op TikTok wordt beweerd dat je cupmaat één à twee cupmaten groter wordt na de Pfizer-prik. Er is maar één iemand die daar het antwoord op kan geven en dat is Pfizer zelf. “Dit is flauwekul. Het enige wat zou kunnen gebeuren is dat de lymfeklieren opzetten – dit zou zich vervolgens tijdelijk kunnen uiten als een grotere cupmaat,” aldus Jan Willem de Heer, communicatiemanager bij Pfizer.
Je borsten worden er dus niet groter van, maar door de opgezwollen lymfeklieren lijken ze tijdelijk wel groter. Voor de meiden die een gratis borstvergroting wel zagen zitten: het is helaas niet blijvend. Je lichaam moet nou eenmaal wennen aan het vaccin en je immuunsysteem moet een tandje bijzetten. Bij sommigen leidt dat tot opgezette lymfeklieren. Aha!
Beeld: Annie Spratt, Unsplash / Bron: cosmopolitan.nl