Monica Geuze doet schokkende onthulling over haar tijd bij Abercrombie & Fitch

Viral
door Amber
vrijdag, 06 mei 2022 om 21:59
Het populaire kledingbedrijf Abercrombie & Fitch ligt onder vuur doordat er een documentaire is uitgekomen die schandalen binnen het bedrijf laat zien. Monica Geuze heeft ook een tijdje bij het bedrijf gewerkt en doet een schokkende onthulling.
In de documentaire worden alle schrikwekkende praktijken die in het bedrijf omgingen onthuld. Het bedrijf was alles behalve inclusief: ze beschreven zichzelf als een merk voor witte, slanke en 'coole' mensen. Als je een maatje meer of een getinte of donkere huid had, was je eigenlijk niet welkom. In 2013 besloot het bedrijf zelfs om geen kleding boven de maat 40 te verkopen.
Nare ervaringen
Monica vertelt in haar podcast 'Geuze & Gorgels' dat zij ook nare ervaringen bij het bedrijf heeft meegemaakt. De vlogster heeft daar namelijk ook een tijdje gewerkt. Ze noemt het haar 'stomste werk wat ze ooit heeft gedaan'. "Je moest daarheen om 5:00 's nachts, en dan moest je beginnen met kleding vouwen want de winkel moest er helemaal pico bello uitzien als ze opengingen", vertelt ze erover.
Knappe mensen
De hele dag door kreeg ze rare vragen van haar manager, zoals wat de omzet van een aantal jaar terug was. Dit moest iedereen van te voren uit hun hoofd leren. Het meest gekke binnen het bedrijf was dat er alleen maar 'knappe mensen' mochten werken. "Die eigenaar wilde alleen maar dat er good looking mensen in de winkel stonden. Dus als je ook maar een puistje had moest je het magazijn in, en als je er goed uitzag mocht je op de vloer", legt Monica uit. Heftig!
Bron: Girlscene / Beeld: Instagram @monicageuze