Nederlandse meisjes delen hun ervaringen met het vreselijke nieuwe 'needle spiking'

Viral
door Ambervrijdag, 20 mei 2022 om 20:00
diana polekhina zbsthwt9vlc unsplash
Er is een nieuwe, heftige manier van drogeren opgedoken in Nederland: needle spiking. Via deze manier wordt er geen GHB in je drankje gedaan, maar gebeurt dat met een naald. Eerder kenden we deze verhalen vooral uit andere landen, maar nu komen er ook meldingen dat dit in Nederland gebeurt.
Het komt helaas regelmatig voor dat feestgangers gedrogeerd worden tijdens het uitgaan. Voorheen werden mensen vooral gedrogeerd doordat er GHB in hun drankje werd gedaan, maar nu komen er steeds meer meldingen binnen over dat het met een naald wordt gedaan. Hier wordt het slachtoffer erg slaperig en suf van.
In Nederland
Er is nog veel onduidelijk over het aantal slachtoffers en met welke stoffen zij worden geïnjecteerd. Op social media delen een aantal mensen hun verhaal. "Van een hele leuke avond om nooit te vergeten...", schrijft een TikTokker bij een video. Vervolgens zie je dat ze is opgenomen in het ziekenhuis.
Onrust
Veel mensen dachten dat het in Nederland niet zo ver zou komen. Door al deze meldingen is er een hoop onrust ontstaan. Op TikTok verschijnen videos dat meiden niet meer uit durven te gaan en ook Twitteraars kunnen het niet geloven: "Mijn hemel, wat een wereld!"

#NeedleSpiking

De nieuwe manier van het drogeren van meisjes. De meesten zijn intussen snugger genoeg om géén drankjes van vreemde kerels aan te nemen. Tegenwoordig PRIKKEN ze die meiden dus met een heel klein dus naaldje waarna ze out gaan.

Mijn hemel, wát een wereld!!

— Jast1&2 ?? (@Jastno2) May 14, 2022

Overleg
Volgende week vindt er een overleg plaats tussen clubs, de gemeente Amsterdam en Jellinek om naar extra oplossingen te kijken.
Bron: The Best Social Media, Ad / Beeld: Diana Polekhina, Unsplash