Nieuw seizoen Emily in Paris ligt om deze reden onder vuur

Viral
door Amber
donderdag, 30 december 2021 om 14:00
We kunnen nu al een tijdje genieten van het tweede seizoen van Emily in Paris op Netflix, maar niet iedereen is er even blij mee. In de vierde aflevering wordt er een nieuw, opvallend personage geïntroduceerd en daar is veel kritiek op gekomen.
Het gaat namelijk om het Oekraïense personage Petra. Ze speelt een bijrol als medestudent in de Franse lessen van Emily. De twee gaan na de lessen vaak samen shoppen, maar daar is het misgegaan. Wanneer Emily en Petra een aantal kledingstukken en accessoires passen in een winkel, sleurt Petra Emily mee de winkel uit zonder de spullen te betalen.
Op deze scène is veel kritiek gekomen. Instagram-influencer Eugenia Havrylko spreekt zicht uit over de stereotyperende rol van de Oekraïense Petra. Daarna volgt ook de minister van Cultuur, Oleksander Tkachenko, die het personage afkeurt. Hij noemt het geschetste beeld 'onaanvaardbaar en aanstootgevend'.
"In de jaren 90 en 2000 werden Oekraïense kerels vooral afgebeeld als gangsters, dat is inmiddels veranderd. Maar dit dus niet", vertelt de minister van Cultuur. "In Emily in Paris zien we een onaanvaardbare karikatuur van een Oekraïense vrouw. Zullen Oekraïners nu zo worden gezien in het buitenland? Als mensen die stelen en alles gratis willen? Dat mag niet zo zijn", aldus de minister.
Bron: RTL Nieuws / Beeld: Netflix