Ruziemaken in een relatie: hoe vaak is het nog gezond?

Viral
door Amber
zondag, 06 maart 2022 om 13:00
pexels cottonbro 3692885
Alle stelletjes maken wel eens ruzie. Vaak wordt er zelfs gezegd dat het goed is om af en toe even knallende ruzie te hebben met je partner. Maar hoe vaak is ruzie maken in een relatie normaal? Wij hebben het antwoord voor je!
In (bijna) elke relatie komt het wel eens voor dat jij en je partner elkaar om de oren vliegen, maar dat is helemaal niet gek. Iedereen heeft namelijk een verschillende mening en andere normen en waarden. Dit kan af en toe uitlopen op een discussie of ruzie.
Vaak ruzie
Ruzie hoort er dus bij, maar het is niet goed om wekelijks of dagelijks ruzie te hebben met je partner. Het zorgt voor een slechte sfeer en het is niet goed voor je gezondheid. En laten we eerlijk zijn: uit je partner hoor je toch juist energie te halen? Als jij je dagelijks aan diegene irriteert is het geen goed teken...
Nooit ruzie
Er zijn ook nog lovebirds die helemaal nooit ruzie maken. Dit kan verschillende redenen hebben, maar het is foute boel als de reden is dat je confrontatie wil vermijden. Dit kan zorgen voor miscommunicatie. Dat wil je natuurlijk ook niet!
Bron: Fem Fem / Beeld: Cottonbro, Pexels