Temptation-Rosanna toont foto’s uit anorexia-periode: ‘Was bijna dood’

Viral
door Benthe
dinsdag, 19 oktober 2021 om 18:25
Rosanna Voorwald deed een paar jaar geleden mee aan Temptation Island, samen met haar vriend Niels. Het koppel is nog steeds samen en verdienen hun geld op social media. Ze zijn zelfs naar het buitenland verhuisd om daar een nieuw leven op te bouwen. Rosanna is niet op haar mondje gevallen, maar een lange tijd was de realityster helemaal niet zo zelfverzekerd. Op social media laat ze weten dat ze een heftige jeugd heeft gehad.
Een aantal jaar geleden, voor alle fame, knokte Rosanna tegen de ziekte anorexia. Op Instagram werd aan Rosanna gevraagd waarom ze na het vwo niet naar de universiteit is gegaan. ''Omdat ik mega ziek was,'' legt de realityster uit. ''Mijn anorexia was zo erg dat ik opgenomen moest worden in een kliniek. Ik was bijna dood.'' Zo deelde Rosanna enkele foto's van vroeger en schreef hierbij: ''Ik ben helaas nog dunner geweest dan dit. Ik vind het heel moeilijk om hier naar te kijken.''
Heftige jeugd
In 2017 heeft Rosanna weleens eerder een foto gepost over haar strijd met de ziekte. “I beat anorexia. Zoveel meiden struggelen met deze ziekte. Ik heb het zelf 7 jaar gehad en het was echt een hel. Constant moest ik van mezelf extreem sporten en calorieën tellen. Zo gezond mogelijk, geen vet, geen carbs, geen vlees, bijna niks ? Het begon op mijn 13de, heel onschuldig, en ik ging me steeds meer focussen op voeding en sporten. Ik deed VWO Engelstalig en zat op hockey. Ik vond het superleuk om te doen en was er ook goed in, alleen moest ik vanwege mijn gezondheid stoppen. Mijn school ging ook achteruit. Ik was er zo slecht aan toe dat ik werd opgenomen in een kliniek. Ik was nog maar 36 kilo en kon elk moment dood gaan. Drama was het, ook voor mijn familie en vrienden. Ik ben er gelukkig bovenop gekomen na jaren struggelen, ik wens deze ziekte niemand toe,” aldus Rosanna.
Bron: Love & Reality