Temptations Liyah heet eigenlijk helemaal geen Liyah

Viral
door Fabiën
vrijdag, 05 februari 2021 om 16:52
Dat het huidige seizoen van Temptation Island met de nodige drama gepaard gaat hebben we wel gemerkt. De Temptation-deelnemers ruziën erop los op social media en degene die het daardoor het meest te verduren krijgt is Liyah. Echter is Liyah het wel gewend om kritiek over zich heen te krijgen, zo vertelt ze op Instagram.
Liyah legt namelijk uit dat ze haar naam ooit veranderd heeft vanwege pesterijen en dat ze dus eigenlijk helemaal geen Liyah heet. “Ik zie dat een aantal mensen die me niet mogen heel graag het feit willen delen dat Liyah niet mijn echte naam is, maar een roepnaam. Ik vind het jammer dat mensen dit gebruiken om me te pesten en te kleineren”, begint ze haar verhaal . “Ik was 13 of 14 jaar, heel depressief (wisten we toen niet) en had een identiteitscrisis. Ik vond meisjes ook leuk, dat wist ik toen al. Mijn echte naam werd altijd verkeerd geschreven en gezegd. Bijnaampjes, koosnaampjes en roepnamen waren bij mij al jaren een ding.”
“Het debuutalbum van Jiggy Dje was toen een tijdje uit, maar kreeg ik voor het eerst te horen. Ik voelde me gehoord. Ik liet mijn moeder het nummer ‘Ik ben alleen’ horen en zei dat ik me altijd zo voelde. Ik zei mama, luister, ik houd van mijn naam, maar het past niet bij me. Ik wil deze naam en periode zo graag achter me laten. Mijn moeder en ik hebben altijd een moeizame band gehad, maar toen ik zei dat ik Noah wilde als naam zei ze dat ze dat niet bij me vond passen.”
“Dus zij en een vriendin zeiden we nemen het stukje Li van jouw echte naam en doen dan Liah, omdat ik ook Aaliyah-fan was besloten we deze spelling te gebruiken. Het werd dus Liyah als roepnaam, dat is het al jaren en ik ben er trots op. Het was een moment dat mijn moeder voor mij koos en daar ben ik ook f*cking trots op. Dat hebben we samen gedaan, die dag was voor ons De Eerste Dag.”
“Het heeft alsnog lang geduurd voordat ik mezelf durfde voor te stellen als Liyah maar inmiddels zijn we al jaren verder en de meeste mensen weten niet eens beter.
Ik gebruikte toen ook meteen de achternaam Park, want ja ik draag niet met heel veel trots de achternaam van mijn vader. Maar dat is een ander verhaal.
Lieve pestkoppen, dit ga je niet tegen mij gebruiken", aldus de Temptation-single. Duidelijk!