Wow: je eet sushi al je hele leven verkeerd

Viral
door Amber
maandag, 20 september 2021 om 19:00
De ultieme girlsnight bestaat uit sushi bestellen en films kijken. Maar dan moet je het wel op de goede manier eten, want het blijkt dat sushi vaak verkeerd wordt gegeten. Whut?! Wij leggen het je uit!
Je hebt sushi in allerlei verschillende vormen en smaken: we like it all. Het is heerlijk, maar blijkbaar zijn we niet zulke goede sushi kenners. Je hoort sushi namelijk te eten volgens bepaalde regels.
#1. Eet de vis in een bepaalde volgorde
Grote kans dat jij tijdens het eten van sushi niet let op wat je als eerst zou moeten eten. Volgens Froost moet je de vis namelijk het liefst van licht naar zwaar eten, want dat zou voor de beste smaakervaring zorgen.
#2. Gebruik de sojasaus juist
Sushi en sojasaus = the best combie ever. Dat zorgt er ook voor dat we enthousiast in de soja dopen, maar dat kun je beter niet doen. Zo proef je de smaak van de vis niet goed.
#3. Wrijf niet met je eetstokjes tegen elkaar
Dit is onbeschoft volgens de traditionele Japanse eetgewoontes. Het wordt opgevat alsof je de stokjes wil beschadigen en duidelijk wil maken aan de chef dat het bestek goedkoop is. En dat wil je natuurlijk niet...
#4. Eet tussendoor een stukje gember
Vaak blijft de gember na een sushi avondje liggen, maar het is er niet voor niks. Het is de bedoeling dat je het tussendoor eet, omdat het de smaak neutraliseert. Aha!
Bron: grazia.nl / Beeld: Jakub Dziubak, Unsplash