Zo lang kun je een beha maximaal dragen

Viral
door Amber
dinsdag, 03 augustus 2021 om 15:00
We hebben ongetwijfeld allemaal een lievelingsbeha die we vaak dragen, maar dat blijkt toch niet zo’n goed idee te zijn. Iris Clarke, eigenaresse van haar eigen lingeriewinkel in New York, vertelt in een interview aan The Huffington Post hoelang je een bh nou maximaal kan dragen.
“Het ligt eraan hoeveel verschillende bh's je draagt”, vertelt ze in het interview. “Als je vijf roterende bh's hebt, kun je er ongeveer een jaar mee doen. Draag je alleen je twee lievelingsbeha's? Dan kun je die na een half jaar al wegkieperen.” Daar voegt ze aan toe dat als je een beha elke dag draagt, je hem al na een maand weg kan gooien.
De reden hiervan is dat hij na een tijd de originele vorm en ondersteuning verliest. En dat is juist net waarom je een beha draagt. Het resultaat hiervan kan zijn dat hij niet meer lekker zit. Volgens Iris zit je beha goed als je ongeveer twee vingers tussen je bandje en rug kan leggen zonder dat dit veel moeite kost.
En dan gaan we het ook nog over de hygiëne hebben, want het is niet verstandig om je bh langer dan drie dagen te dragen. Hij verzamelt namelijk allerlei bacteriën door de dag heen, waardoor je last kunt krijgen van jeuk, een geïrriteerde huid of zelfs een infectie. Iets wat je liever wil voorkomen…
Beeld: Annie Spratt, Unsplash / Bron: cosmopolitan.nl