Zo lang mag je je handdoek achter elkaar gebruiken

Viral
donderdag, 28 november 2019 om 19:08
Veel mensen gebruiken hun handdoek iedere dag. En voor veel mensen is het normaal om elke week hun handdoek te vervangen voor een schone. En dat lijkt voor veel mensen prima. Lijkt...
Want hoewel je lichaam helemaal fris aanvoelt, verzamelt de gemiddelde handdoek tientallen miljoenen dode huidcellen en eventuele schimmels of bacteriën. Bah!
En om het nog erger te maken: de meeste toiletten zijn niet zo ver weg van de douche en van druppels toiletwater is bekend dat ze na het spoelen door je hele badkamer terecht komen. Waaronder dus eventueel ook je handdoek.
Gelukkig kun je hier vrij makkelijk iets tegen doen, het vereist alleen een beetje meer inspanning dan de meeste mensen zouden denken. De truc is namelijk om ervoor te zorgen dat je je handdoek op een manier ophangt waar deze volledig kan drogen (dat wil zeggen, niet in een natte stapel op uw tegelvloer of op de bar gekreukeld).
En, volgens experts, is er ook een bepaald limiet aan hoe vaak je je handdoek achter elkaar moet gebruiken. En om eerlijk te zijn hadden we wel verwacht (en gehoopt) dat dat wat meer zou zijn. De experts zeggen namelijk dat je een handdoek eigenlijk maximaal drie dagen achter elkaar mag gebruiken. Oeps! Dat is heel wat minder dan een week, wat de meeste mensen doen.
Hoe dan ook, zorg in ieder geval dat je handdoek volledig kan drogen tussen douchebeurten in. En misschien niet in de badkamer laten hangen waar het toilet ook is.