Zo weet je of je zonnebrand over de datum is

Viral
door Amber
donderdag, 17 juni 2021 om 17:00
Tijdens deze warmere dagen is het superbelangrijk om je goed in te smeren met zonnebrand. Maar hoe weet je eigenlijk of ‘ie nog goed is? Wij leggen het je uit!
Met zonnebrand voorkom je dat je de hele zomer rondloopt als een kreeft. Ook verminder je de kans op huidkanker en voorkom je huidveroudering. Als je wil checken of je zonnebrand nog goed is, kun je om mee te beginnen kijken naar de houdbaarheidsdatum. Die is vaak te vinden op de fles. Over het algemeen heeft zonnebrand een houdbaarheid van twee jaar. Dus als je een zonnebrandflesje al twee zomers in je kast hebt staan, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en hem weggooien.
Het is altijd handig om naar de textuur van je zonnebrand te kijken. Zelfs als je hem minder dan twee jaar hebt. De zonnebrand kan gek gaan ruiken of een korrelige textuur hebben als hij niet meer goed is. Je kunt dan beter een nieuwe aanschaffen. Bij twijfel kun je hem beter weggooien, want je hebt maar één huid en daar moet je voorzichtig mee zijn. Hielden jullie hier al rekening mee?
Bron: grazia.nl / Beeld: Briana Tozour, Unsplash