Zoveel kost het je om een jaar in Parijs te leven als ‘Emily in Paris’

Viral
door Benthe
zaterdag, 29 januari 2022 om 18:00
emily in paris
Zag jij jezelf ook al helemaal in Parijs wonen toen je 'Emily in Paris' aan het bingewatchen was? Dan zal dit artikel je droom helaas verstoren. Er is namelijk onderzoek gedaan naar hoe duur het zou zijn als je in Parijs zou wonen en zoals Emily in de serie zou leven. Het leven van Emily is namelijk nogal onrealistisch en we kunnen wel stellen dat ze ver boven haar stand leeft.
Bramleys, een groep vastgoedspecialisten, heeft uitgerekend hoeveel het zou kosten als je precies zoals Emily zou leven in Parijs. Hou je vast: het zou je maar liefst 133.845 euro kosten om je fantasie waar te maken. Aangezien we weten dat Emily bij een marketing agency werkt, kunnen we ook schatten dat ze rond de 60.000 euro per jaar verdient. Die bedragen liggen dus mijlenver uit elkaar en alsnog lijkt ze altijd een nieuwe outfit te hebben gescoord. Maarreh, waar is dat mega grote bedrag dan op gebaseerd? Bramleys heeft dat niet zomaar uit hun duim gezogen. Emily woont in een klein appartementje, op steenworp afstand van de wijk Pantheon. In real life zou je maandelijks 1.700 euro per jaar moeten betalen om daar te wonen. Dit is dus 20.400 euro per jaar. Ondanks haar hoge huur heeft Emily altijd geld om buiten de deur te eten. Bramleys rekende uit dat dit op jaarbasis zo'n 17.000 euro kost. Enneh, dan hebben we het nog niet eens gehad over de kosten van haar wekelijkse kledingaankopen.
Overzicht van de kosten
Het YouTube-kanaal Money Minds deed een uitgebreide analyse van Emily’s kledingkast en schat dat dit haar grootste kostenpost moet zijn. Zij rekenden uit dat Emily jaarlijks zo’n 94.000 euro kwijt moet zijn aan kleding. Oh My God!
Hieronder vind je een overzicht van de jaarlijkse kosten van leven als ‘Emily in Paris‘:
  • Huur: 20.400 euro
  • Gas, water, licht: 898 euro
  • Transportatie (neemt ze ooit een metro of bus?): 730 euro
  • Ontbijt: 912 euro
  • Lunch: 5.475 euro
  • Diner: 10.950 euro
  • Zorgverzekering: 480 euro
  • Kleding: 94.000 euro
Bron: NSMBL