Zoveel volgers heb je nodig om geld te verdienen met TikTok

Viral
zaterdag, 21 mei 2022 om 20:00
pexels cottonbro 5081930
Geld verdienen met de app waar je het meeste tijd op spendeert klinkt als een droom toch? Voordat je geld kan binnenharken moet je een 'following' opbouwen.
Dit is hoeveel volgers je nodig hebt om geld te verdienen met én door TikTok. En dat is misschien minder dan je denkt!
4 Manieren
Dit zijn de vier manieren om geld met TikTok te verdienen.
  • Door virtuele 'cadeautjes' te krijgen gedurende een livestream. Hier moet je 18 jaar of ouder voor zijn, maar je kunt er al mee beginnen vanaf de 1000 volgers.
  • Door 'cadeautjes' te krijgen op andere video’s. Je moet hiervoor ten minste 18 jaar oud zijn en daarnaast 100.000 volgers hebben.
  • Vanwege 'fooien' van je volgers kun je ook geld verdienen met TikTok. Je moet hier ten minste (je raadt het al) 18 jaar oud voor zijn en ook 100.000 volgers hebben.
  • Door TikTok’s creator fund. Ook hiervoor moet je wel 18 jaar of ouder zijn en daarnaast ten minste 10.000 volgers hebben en 100.000 video views in de afgelopen 30 dagen hebben behaald. Dit is momenteel alleen nog geldig in de VS, VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië, maar staat nog in de kinderschoenen. Hopelijk kunnen Nederlandse creators zich ook snel aanmelden voor het fund.

    Het komt er dus op neer dat je 18 jaar of ouder moet zijn om met TikTok geld te kunnen verdienen en meer dan 1000 volgers hebben.

Hoeveel geld?
Hoeveel geld een TikTokker op deze vier manieren zal verdienen, is niet te precies te zeggen. Dit wordt bepaald door drie verschillende dingen. Namelijk aan de hand van het aantal views, hoeveel mensen er liken en reageren en zelfs de locatie waarop de video wordt bekeken.
Door de TikTokkers die een boekje open hebben gedaan over hoeveel ze met de populaire app verdienen, weten we dat het geen vetpot is. Schrijver en creator Hank Green vertelde aan Insider dat hij maar een paar cent krijgt voor elke duizend views. Zo vertelde TikTokker Lucy Davids, die rond de 578.000 volgers heeft, vertelde dat ze tussen de 20 en 300 dollar verdient als ze een livestream post.
Aan de hand van deze bedragen weten we dat je héél wat volgers en views nodig hebt op de app, wil je er een leuk zakcentje aan overhouden. TikTok als fulltime baan is helemaal lastig.
Rijk worden met TikTok
Dat wil niet zeggen dat er geen groot geld te verdienen is als je content plaatst op de app. Er zijn namelijk genoeg TikTokkers die miljoenen verdienen. Hoewel het social media platform zelf niet veel betaalt, doen bedrijven en merken dat wel als je eenmaal een following hebt. En als je trouwe fans hebt, kun je ook overwegen om jouw eigen producten of diensten te verkopen via TikTok.
Hiervoor zou je denken dat je honderdduizenden, of ten minste tienduizenden volgers moet hebben. Maar je kunt al vanaf 1.000 volgers geld verdienen met TikTok!
Hoe meer volgers je hebt, hoe eerder bedrijven je opmerken én hoe meer je kunt vragen. Maar net als bij andere social media plaftormen, begrijpen merken ook de kracht van micro-influencers. Deze creators hebben misschien een kleinere doelgroep, maar hebben vaak wel een betere band met hun volgers en komen authentieker over.
Bron: nsmbl.nl