Zo lang moet je op de loopband rennen om 1 kilo af te vallen

Cardio is onmisbaar als je wilt gaan afvallen. Het kan ook zeker zonder, maar sporten voelt veel fijner om lekker fit te blijven. Cardio workouts, denk hierbij aan rennen op de loopband. Zijn helaas geen favoriet

Hoe lang is precies nodig? Lees verder.

Meerdere aspecten

Het heeft met meerdere dingen te maken. Wil je gewicht verliezen door middel van een workout op een loopband? Dat kan dan op verschillende manieren. Afhankelijk van het type workout dat je doet, moet je het een bepaalde tijd volhouden. Er zijn twee manieren om op de loopband te rennen.

Je kunt op de loopband rennen door middel van één tempo voor een bepaalde afstand. Een soort duurloop. Dit mag zeker 30 tot 40 minuten duren. Ook kun je gaan voor een soort HIIT workout op de loopband. Dit houdt in dat je periodes op hele hoge snelheid loopt en andere periodes juist rust neemt of op een laag tempo doorloopt. Een maximum van 20 minuten is een goed begin. Het verschilt nogal per workout hoe lang je moet blijven lopen op de loopband.

Zoveel km hardlopen om 1 kg af te vallen

Om 1 kilo te verliezen, moet je ongeveer 7.000 calorieën kwijtspelen. Dat doe je door meer calorieën te verbranden dan je opneemt. Stel, je wilt graag een halve kilo per week afvallen? Door drie keer per week 5 km te lopen en iedere dag zo’n 350 calorieën te besparen op voeding, verlies je een halve kilo.

Goed naar je lichaam luisteren

Het is zeer belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en kritisch te kijken naar waar je nu staat. Het is namelijk lang niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om te beginnen met maar liefst dertig minuten hardlopen. Begin dus op je eigen niveau en bouw het steeds meer op. Natuurlijk kun je ook prima meer tijd doorbrengen op de loopband als je dit aan kan!

Bron: Fem-fem.nl/ webwoordenboek.nl

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer